-
شماره ركورد
10126
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
10126
-
پديد آورنده
مرتضي حبيب زاده
-
عنوان
مقايسه روشهاي ضرايب تغيير مكان و طيف ظرفيت اصلاح شده براي محاسبه تغيير مكان هدف در
-
مقطع تحصيلي
دريافت درجه كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
مهندسي عمران گرايش سازه
-
سال تحصيل
فروردين 1391
-
تاريخ دفاع
فروردين 1391
-
استاد راهنما
دكتر محمد علي برخورداري
-
چكيده
چكيده
در طراحي و بهسازي بر اساس عملكرد ، سازه تحت يك سري نيروهاي جانبي كشيده مي شود و با افزايش جابجايي جانبي نيروهاي موجود در اعضاي سازه نيز افزايش مي يابند تا حدي كه در بعضي از نقاط سازه ، نيروهاي موجود از مقدار نيروهاي حد تسليم فراتر مي روند و مفاصل پلاستيك در سازه ايجاد مي شوند . با توجه به سطح عملكردي كه براي ساختمان انتخاب شده است سازه بايد بتواند حد معيني از جابجايي جانبي را بدون اين كه تغيير شكل اعضا از يك حد مجاز فراتر رود تحمل كند .
مقدار اين جابجايي جانبي براي يك سطح عملكرد معين ، مشخص است كه در FEMA و دستورالعمل بهسازي ، تغيير مكان هدف ( Target displacement ) ودر ATC40 جابجايي تقاضا ( Demand displacement ) ناميده مي شود .
چندين روش براي محاسبه تغيير مكان هدف در آيين نامه هاي مختلف وجود دارد . در تحقيق حاضر سعي شده كه ضمن معرفي كلي پارامتر هاي مربوط به تحليل استاتيكي غير خطي ، روش هاي مختلف محاسبه تغيير مكان هدف مورد بررسي قرار گيرد.
براي اين منظور نتايج روش هاي ضرايب تغيير مكان در دستورالعمل بهسازي و اصلاح شده آن در FEMA440 ، روش طيف ظرفيت ATC40 و اصلاح شده آن در FEMA440 بر روي قابهاي مهاربندي شده با مهار بند همگراي فولادي مورد بررسي و مقايسه قرار گرفته است .
پس از بررسي هاي به عمل آمده مي توان نتيجه گرفت كه روش¬¬هاي ارايه شده در آيين¬نامه (FEMA440) بين روشهاي قديمي آيين¬نامه دستورالعمل بهسازي و آيين¬نامه (ATC40) قرار دارد. در نتيجه براي تعيين صحيح تغيير مكان هدف، بهتر است از روشهاي اصلاح شده استفاده نمود.
واژههاي كليدي: تغيير مكان هدف ، جابجايي تقاضا ، سطح عملكرد ، تحليل استاتيكي غير خطي
-
لينک به اين مدرک :