-
شماره ركورد
10145
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
10145
-
پديد آورنده
مصطفي طبيبيان
-
عنوان
بررسي رفتار ديوار برشي همراه با بازشو به روش طراحي براساس عملكرد
-
مقطع تحصيلي
درجه كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
مهندسي عمران گرايش سازه
-
سال تحصيل
تير 1391
-
تاريخ دفاع
تير 1391
-
استاد راهنما
دكترمحمدعلي برخورداري
-
چكيده
چكيده
ديوارهاي برشي عموماً در سازه هاي چند طبقه به دليل عملكرد مناسب تحت بارهاي جانبي مانند بار زلزله و بالا بردن پايداري سازه استفاده مي شوند. اما برخي محدوديت ها مانند تعبيه درب آسانسور باعث تعبيه بازشو در ديوارهاي برشي مي شود. ابعاد بازشوها و درصد آرماتور به كار رفته در ديوارها از مهمترين عوامل تأثيرگذار بر رفتار غير خطي ديوار برشي با بازشو مي باشند، كه با روش نوين طراحي بر اساس عملكرد، امكان بررسي رفتار غير خطي وشكل پذيري چنين سازه هايي فراهم شده است.
مدلسازي تيرهاي كوپله با ارتفاع زياد خطاي زياد ايجاد كرده و هم چنين امكان مدلسازي مناسب فولادها در تيرهاي كوپله در نرم افزارSAP2000 وجود ندارد. لذا براي مدلسازي ديوار برشي با تير كوپله با ارتفاع كم از نرم افزار SAP2000 و براي مدلسازي ديوارهاي برشي با تير همبند با ارتفاع زياد و بررسي و مدلسازي فولاد تيرهاي كوپله از نرم افزار ANSYS استفاده شده است، و تأثير ابعاد بازشو بر رفتار غير خطي سازه ها به ازاي درصد آرماتورهاي مختلف، به روش طراحي بر اساس عملكرد مورد بررسي قرار گرفته است.
نتايج اين پايان نامه در مورد تأثير درصد فولاد به كار رفته در ديوارها نشان مي دهد كه استفاده از فولاد حداقل در ديوارها باعث شكست ناگهاني ديوار پس از جاري شدن فولاد ها مي شود و عملكرد غيرخطي مناسبي ندارد. و به طور كلي عملكرد غيرخطي در ديوار برشي همراه با بازشو در صورتي كه ابتدا مفاصل در تيرهاي كوپله ايجاد شود بهبود مي يابد و اين امر با به كار بردن فولاد حداكثر در ديوارها امكان پذير است و افزايش درصد فولاد به كار رفته در تيرهاي كوپله تأثيري بر مقاومت برشي آنها ندارد. يافته ها درمورد ابعاد بازشو نيز نشان مي دهد كه هرچه ارتفاع بازشو بيشتر باشد عملكرد غيرخطي بهبود مي يابد.
واژههاي كليدي:ديوار برشي داراي بازشو، تير كوپله، طراحي براساس عملكرد، بازشوها
-
لينک به اين مدرک :