-
شماره ركورد
10262
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
10262
-
پديد آورنده
نعيمه كراني
-
عنوان
مسكن سازگار با زمان طراحي مجموعه مسكوني همساز با عصر فنآوري اطلاعات و ارتباطات
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
معماري - مسكن
-
سال تحصيل
تيرماه 1391
-
تاريخ دفاع
تيرماه 1391
-
استاد راهنما
دكتر مهران علي الحسابي
-
استاد مشاور
دكتر احمد اخلاصي
-
چكيده
تاريخ تمدن بشري در سير تكاملي خود شاهد تحولات و پيشرفتهاي بسيار تأثيرگذاري بوده است. پس از انقلاب كشاورزي و انقلاب صنعتي، امروزه انقلاب اطلاعات و انقلاب ژنتيك اين حركت را تكامل بخشيده و جوامع را در شرايط تحول و دگرگوني قرار داده است.
عصر اطلاعات درست همانند عصر صنعتي قبل از آن، نه تنها چگونگي طراحي بناها، بلكه چگونگي ساخت و توليد آنها را به چالش ميكشد. تكنولوژيهاي ديجيتالي، الگوهاي معماري را به اندازهاي تغيير خواهند داد كه پيشبيني آنها حتي در يك دهه قبل نيز ممكن نبود. اهميت زمان و مكان در عصر اطلاعات، عصر ديجيتال و عصر سيستمهاي هوشمند متفاوت از گذشته خواهد بود و ادارهي شهر، سازماندهي كاربريهاي آن، زندگي در مناطق و محلههاي مسكوني، شيوهي زندگي در خانه، ساخت آن، سازماندهي فضايي آن و ساير لايههاي طراحي، ساخت و استفاده از آن نيز در برابر اين تحولات تأثيرپذير خواهند بود. فنآوري اطلاعات و ارتباطات با داشتن ويژگيهايي از قبيل سرعت، دقت، كيفيت، شفافيت، سهولت استفاده و دسترسي به اطلاعات بدون وابستگي به بعد مكان و زمان، باعث شده تا در حوزههاي مختلف علوم مهندسي كاربردهاي فراواني پيدا كند.
قابليتها و امكاناتي كه اين فنآوري ميتواند در بخش معماري و خصوصاً مسكن داشته باشد در اين پژوهش مورد توجه قرار گرفته است. در اين پاياننامه در سه مرحله به شناخت و بررسي تحولات الگوي مسكن در طول تاريخ، نقش ICT در معماري مسكن و نقش تكنولوژيهاي ساخت عصر فنآوري اطلاعات و ارتباطات در خانههاي آينده پرداخته شده است و در ادامه با جمعبندي و ارائهي نتايج و اصول طراحي، راههاي بهرهگيري از دستاوردهاي فنآوري اطلاعات در مسكن آينده معرفي شدهاند. در مراحل شناخت، ابتدا تحولات الگوي مسكن و حيطههاي تغيير يافتهي خانه در طول تاريخ مورد بررسي قرار گرفتند و سپس نقش فنآوري اطلاعات و ارتباطات به عنوان زير مجموعهاي از عوامل تحول مسكن در تحول خانه و مفاهيم و عملكرد اجزاي آن بررسي و معرفي شد و در نهايت نيز با شناخت پيشرفتهايي كه در راستاي انقلاب ديجيتالي در صنعت ساخت و ساز رخ ميدهد، تلاش شد تا تصويري از خانهي فردا ترسيم شده و آيتمهاي مهم خانهي آينده معرفي گردند. در انتها نيز با ارائهي الگوي يك بلوك مسكوني كه خود را با زمان گذشته و آينده وفق ميدهد (مسكن سازگار با زمان)، سعي در استفاده از راهبردها و الگوهاي دست يافته از مراحل تحقيق شده است.
آنچه كه بيش از حضور و پذيرفتن انواع فنآوريها و تجهيزات در خانه مهم است، چگونگي بهكارگيري آنها و تأثيرات و عواقبي است كه براي تمامي اعضاء يك خانواده دارند. گرچه استفاده از تكنولوژيهاي روز در خانه بسيار مهم است اما با سرعت گرفتن پيشرفتهاي علمي، تغييرات تكنولوژي مسكن به سرعت اتفاق افتاده و بخش متغير و غير ثابت خانه را تشكيل ميدهند. در اين اثنا، توجه به فرهنگ، روحيه و شيوهي زندگيِ عجين شده با تكنولوژيهاي مذكور بسيار مهمتر شمرده ميشود. به همين جهت تأكيد اين پايان نامه بر شيوهي زندگي در خانههاي آينده كه با انواع تكنولوژيهاي اطلاعاتي و ارتباطي تركيب ميشوند ميباشد.
واژههاي كليدي: مسكن، خانه آينده، فنآوري اطلاعات و ارتباطات، فضاي مجازي، هويت، نانوتكنولوژي
-
لينک به اين مدرک :