-
شماره ركورد
10283
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
10283
-
پديد آورنده
حسين غلامي
-
عنوان
بررسي تاثير شرايط سنتز شيميايي بر خصوصيات فيزيكي γ-Fe2O3 و فعال سازي سطوح آن جهت اتصال بيومولكول ها
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
مهندسي مواد - بيومواد
-
سال تحصيل
تيرماه 1391
-
تاريخ دفاع
تيرماه 1391
-
استاد راهنما
جواد پور - خاوندي
-
چكيده
سنتز، مشخصه يابي و اصلاح سطحي نانوذرات سوپرپارامغناطيس اكسيد آهن به دليل كاربردهاي صنعتي و پزشكي، توجه زيادي را به خود جلب نموده است. در تحقيق حاضر نانوذرات ماگميت به روش هم رسوبي شيميايي يون هاي دوظرفيتي و سه ظرفيتي آهن با استفاده از آمونياك سنتز گرديد. تاثير پارامترهاي تجربي مانند دما، غلظت يون هاي آهن و نسبت يون هاي فرو به فريك بر اندازه، مورفولوژي و تركيب شيميايي ذرات سنتز شده مورد مطالعه قرار گرفت. معين گرديد با افزايش غلظت يون هاي آهن (يون فريك از 0.1 مولار به 0.3 مولار و يون فرو از 0.05 به 0.15 مولار) ميزان آگلومراسيون ذرات سنتز شده افزايش مي يابد. با تغيير نسبت يون فرو به فريك از 0.5 به 0.75 ، شدت پيك ها كاهش يافته و كريستالينيته كاهش مي يابد. همچنين افزايش دما از 20 به 55 درجه سانتي گراد تاثير قابل ملاحظه اي بر روي تركيب ذرات، اندازه و مورفولوژي آنها نداشته است.
جهت دستيابي به پايداري كلوئيدي ذرات در فروسيال، اصلاح سطحي ذرات ماگميت در ابتدا با رسوب سيليكا بر روي سطح ذرات با استفاده از سيليكات سديم انجام گرفت. پس از آن، جهت آماده سازي ذرات به منظور اتصال بيومولكول ها، ذرات ماگميت پوشيده شده با سيليكا با استفاده از آمينو پروپيل تري اتوكسي سيلان به روش سيلانه كردن، اصلاح گرديد.
ميكروساختار، اندازه و مورفولوژي ذرات سنتز شده به وسيله XRD وSEM مورد بررسي قرار گرفت. ساختار اسپينلي ذرات با استفاده از پراش اشعه ايكس تائيد گرديد.
آناليز SEM-EDS حضور پوشش سيليكا بر روي نانوذرات ماگميت را تائيد كرد. آناليز FTIR اتصال مولكول هاي آمينوسيلان بر روي سطح ذرات ماگميت پوشيده شده با سيليكا را نشان داد. بررسي خواص مغناطيسي ذرات با استفاده از VSM نشان داد كه ذرات ماگميت، ذرات ماگميت پوشيده شده با سيليكا و ذرات ماگميت پوشيده شده با سيليكا و اصلاح شده با آمينوسيلان هر سه سوپرپارامغناطيس مي باشند و مغناطش باقيمانده و كورسيويته هر سه تقريبا برابر صفر مي باشد.
واژههاي كليدي: نانوذرات سوپرپارامغناطيس اكسيد آهن، هم رسوبي شيميايي، پايداري كلوئيدي، اصلاح سطحي، آمينوسيلان
-
لينک به اين مدرک :