-
شماره ركورد
10288
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
10288
-
پديد آورنده
وحيد افشين مهر
-
عنوان
اصول طراحي پوسته داخلي براي ارتقاء مطلوبيت آكوستيكي در دفاتر پلان باز
-
مقطع تحصيلي
دكتري
-
رشته تحصيلي
معماري
-
سال تحصيل
تير 1390
-
تاريخ دفاع
تير 1390
-
استاد راهنما
دكتر جليل اولياء
-
استاد مشاور
دكتر حميد باقري - دكتر داوود مومني
-
چكيده
با نگاه به وضعيت فضاهاي اداري و همچنين توجه به ايده هاي مديريتي مطرح در سطح جهان كه به مرور از اوايل قرن بيستم تا كنون سازماندهي اداري و به تبع آن طراحي فضاهاي اداري را دچار تغيير و دگرگوني نموده است، ضرورت دارد فضاهاي اداري ايران نيز با توجه به اين رويكرد و با محوريت استفاده كنندگان و تامين محيط قابل قبول براي آنان كه ساعات زيادي از زمان بيداري را در اين محيط مي گذرانند، مورد توجه جدي تر قرار گيرد.
ازهمين رو پس از نگاهي دوباره به طراحي فضاهاي اداري، عليرغم تلاش هايي كه در زمينه طراحي و اجراي دفاتر پلان باز در تمام يا بخشي از سازمان رخ داده است اما به وضوح مي توان دريافت كه بدليل عدم توجه به پيامدهاي اين نوع طراحي ، فضايي استرس زا بوجود آمده و آثار آن در بهره وري كاركنان و شرايط روحي و رواني آنان به خوبي مشهود است.
لذا به نظر مي رسد يكي از راه هاي بهبود اين شرايط دخالت دادن نظرات و خواستهاي استفاده كنندگان به عنوان سرمايه هاي اصلي سازمان در طراحي فضاهاي اداري مي باشد كه با كاهش استرس كاركنان و افزايش ميزان كنترل آنان بر محيط اطرافشان و نهايتاً افزايش حس تعلق به فضاي كار در آنان باعث ارتقاء سطح رضايت محيطي و به تبع آن افزايش بهره وري خواهد شد.
اولين عامل كه مي تواند در اين تحول موثر باشد توجه به تاثيرات روحي و رواني شرايط فيزيكي ايجاد شده بواسطه ايده هاي جديد مديريتي بر كاركنان مثل صدا، نور، تهويه و تراكم است و عامل دوم انتخاب روش هاي علمي و اجرايي مناسب براي تامين و كنترل موارد فوق مي باشد كه در دو بخش قابل بررسي است.بخش علمي كه شامل استفاده از تئوري ها و روش هاي نوين پاسخگويي به نيازهاي استفاده كنندگان و يا كنترل موارد مزاحم مي باشد و در بخش اجرايي توجه به امكانات كالبدي شامل پوسته فضاي داخلي، نور طبيعي، رنگ و... و همچنين امكانات ابزاري شامل وسايل و مبلمان و نيز امكانات محيطي شامل فضاهاي لازم و متناسب با فعاليت هاي كاركنان مي باشند.
در جهت تحقيق بخش اول و مشاركت دادن استفاده كنندگان ، پرسشنامه اي براي استخراج نظرات و ديدگاه هاي آنان در مورد فضاهاي در حال استفاده طراحي شد كه هدف آن دست يابي به مشكلات فضاهاي موضوع تحقيق مي باشد و در راستاي بخش دوم با مطالعه منابع و تحقيقات صورت گرفته ضمن مطالعه در روش هاي برخورد و پاسخگويي به مشكلات مذكور مي توان به اصول و چارچوب هايي دست يافت كه استفاده از آنها در طراحي و ساخت فضاهاي اداري با كيفيت مناسب تر راهگشا خواهد بود.
در نهايت نيز روش ها و متدهاي جديد بكار گرفته شده در حوزه رياضي و فيزيك در اين زمينه مورد بررسي قرار گرفته و بر اساس آنها در جهت اثبات فرضيه دوم تحقيق كه به تاثير فرم معماري بر كنترل يكي از عناصر مزاحم اين نوع فضاها يعني نوفه و اثرگذاري در ارتقاء يا كاهش مطلوبيت آكوستيكي فضا پرداخته شده است .
محدوده تحقيق ميداني سازمان هاي دولتي و شركت هاي خصوصي شهر تهران بوده است. تحقيقات صورت گرفته نشان مي دهد كه رسته كاري كاركنان بر ميزان رضايت آنها از محيط كار موثراست لذا محدوده شغلي كاركنان رسته اداري – دفتري در نظر گرفته شده است و همچنين در بخش مدل سازي رياضي به تاثير فرم بر زمان واخنش كه از عوامل بسيار موثر در كيفيت آكوستيكي فضا مي باشد پرداخته شده است.
-
لينک به اين مدرک :