-
شماره ركورد
10359
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
10359
-
پديد آورنده
زهرا سيف
-
عنوان
بررسي سيگنالهاي پتانسيل ميداني محلي در رمزگشايي توجه بينايي
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
برق - بيوالكتريك
-
سال تحصيل
تيرماه 1391
-
تاريخ دفاع
تيرماه 1391
-
استاد راهنما
دكتر محمدرضا دليري
-
استاد مشاور
دكتر احمد آيتاللهي
-
چكيده
در سطوح مختلف مغز سازماندهيهاي متفاوتي وجود دارد. در زمينه مطالعه مغزي و بررسي اين سطوح، علوم اعصاب به عنوان دانش پايهاي به ما كمك قابل توجهي مينمايد. يكي از زير شاخههاي مهم اين علم، علوم شناختي است و مهمترين مبحثي كه در اين علم مورد مطالعه قرار ميگيرد توجه است. به علت پيچيده بودن ساختار مغز، در هر لحظه قابليت تمركز روي تمام اطلاعات دريافتي وجود ندارد. در اين راستا، توجه سازوكاري است كه در آن مغز بر روي اطلاعاتي كه در هر لحظه نياز دارد تمركز ميكند. در بحث مطالعه سازوكار توجه، هدف پيدا كردن اثر توجه بر روي پاسخ سنسوري در سطوح مختلف مغزي ميباشد.
در دهههاي اخير، براي بررسي شبكههاي عصبي مغز با كمك روشهاي مختلف از ساختارهاي مغز ثبت گرفته شده است. به طور كلي ميتوان گفت ثبت سيگنالها به دو روش هجومي و روش غير هجومي انجام ميگيرد. يكي از انواع ثبتهاي هجومي سيگنالهاي مغزي ، ثبت خارج سلولي است. در اين نوع ثبت، دو دسته سيگنال پتانسيل ميداني محلي و اسپايك حاصل ميگردد. سيگنالهاي پتانسيل ميداني محلي سيگنالهاي مؤلفه پايين شامل فركانسهاي زير 300 هرتز ميباشند. اين نوع سيگنالها ناشي از فعاليتهاي محلي مجموعهاي از نورونها ميباشند كه اطلاعات پردازشي مفيدي را منتقل ميكنند.
در اين تحقيق به رمزگشايي سيگنالهاي پتانسيل ميداني محلي ناشي از توجه بينايي پرداختهايم. در اين ميان براي اين تحليل از دو حوزه زمان و فركانس استفاده شده است. در حوزه زمان و فركانس به استخراج و انتخاب ويژگي دست زدهايم. در انتها، طبقهبندي كنندههاي مختلف براي دستهبندي اين سيگنالها مورد استفاده قرار گرفته و نتايج حاصل از آنها با هم مقايسه شده است.
نتايج نشان ميدهد كه سيگنالهاي پتانسيل ميداني محلي ميتوانند براي رمزگشايي عمليات شناختي مانند توجه بينايي، مورد استفاده قرار گيرند. با كمك طبقهبندي كننده ماشين بردار پشتيبان و انتخاب ويژگي با استفاده از معيار تي-تست بر روي ويژگيهاي حاصل از اسپكتروگرام بهترين كارآيي به دست آمد. علاوه بر اين، نتايج در حوزههاي مختلف نشان ميدهد كه بيشترين تجمع اطلاعات در فركانسهاي پايين در كل بازه زماني نمايش محرك بوده است، همچنين در دادههاي حاصل از اسپكتوگرام اطلاعات در فركانسهاي بالا در بازه زماني اوليه پس از نمايش محرك نيز وجود داشته است.
واژههاي كليدي: پتانسيل ميداني محلي- رمزگشايي توجه بينايي- ثبت خارج سلولي- استخراج ويژگي و انتخاب ويژگي
-
لينک به اين مدرک :