چكيده
سازمان ها در دنياي امروز مجبور به طراحي و به كار گيري روش هاي نوين ، كارآمد و جامع ارزيابي عملكرد شده اند تا بتوانند نسبت به سنجش كارايي و اثر بخشي برنامه ها و فعاليت واحد هاي سازمان در فرايند هاي تصميم گيري ، قضاوت و راه حل هاي موفق و دقيقي داشته باشند. كارت امتيازي متوازن رويكردي نوين و چند بعدي در ارزيابي عملكردسازمان هاست كه به عنوان ابزاري كار آمد در تحقق استراتژي ها با رويكردي فرايند مدار مطرح مي باشد.
در اين تحقيق نسبت به معرفي يك مدل كاربردي براي ارزيابي عملكرد خطوط توليد اقدام شده است . پس از بررسي و مرور ادبيات در زمينه ي سنجه هاي كمي و كيفي در وجه هاي چهارگانه مورد استفاده در خطوط توليد مي توان گفت كه مدل هاي ارائه شده در ايران پوشش نسبتا خوبي از اين سنجه ها را در بر گرفته اند ليكن با اين وجود به فراخور قابليت هاي هر خط توليد نياز به تغيير شاخص ها وجود دارد.
عليرغم امتيازات موجود روش كارت امتيازي متوازن اين روش داراي نقايصي نيز مي باشد. كه از آن جمله مي توان به كيفي بودن برخي شاخص ها اشاره كرد. تلفيق اين روش با منطق فازي به ما اين امكان را مي دهد تا عملكرد را به صورت كمي اندازه گيري كنيم. در نتيجه مدل پيشنهادي با شاخص هاي كيفي و كمي تنظيم و در خط توليد خودرو تندر 90 شركت ايران خودو پياده سازي گشت.
پياده سازي مدل مذكور در اين خط توليد نشان مي دهد كه وجه رشد و يادگيري بيشترين درصد تحقق اهداف را در سال 90 داشته است و همين امر باعث شده تا اين خط توليد بتواند با استفاده از شاخص هاي اين وجه تا حد مناسبي به ماموريت خويش دست يابد. و موجب رضايت ذينفعان را فراهم كند. البته در رابطه با ديگر وجوه هم به تفصيل بحث شده است.
واژگان كليدي : مدل كارت امتيازي متوازن , ارزيابي عملكرد ، منطق فازي