-
شماره ركورد
10611
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
10611
-
پديد آورنده
نگين شيخداودي
-
عنوان
طراحي مسكن و محله مسكوني مادام العمر ﴿كاربست طراحي همه شمول در خانه سازي براي جوامع رو به پيري﴾
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
معماري - مسكن
-
سال تحصيل
تير ماه 1390
-
تاريخ دفاع
تير ماه 1390
-
استاد راهنما
دكترسيد عباس آقا يزدانفر - دكتر سيد باقر حسيني
-
استاد مشاور
دكتر مرجان نعمتي مهر
-
چكيده
پيشرفت هاي بهداشتي، اجتماعي و تكنولوژيك در طول قرن بيستم منجر به وقوع تحولي بي سابقه در شاخص هاي جمعيت شناختي شده و افزايش جمعيت افراد سپيد مو را در پي داشته است. لذا مي بايست براي مواجهه با اين تغيير جمعيتي برنامه ريزي دقيقي در جوانب مختلف در نظر گرفته شود تا به نياز هاي اختصاصي مربوط به دوران سالمندي به گونه اي درخور و شايسته پاسخ داده شود. فضاي سكونتي به دليل نقش مهمي كه در پيشگيري از بيماري ها ، ارتقاي سطح كيفي زندگي ، افزايش اميد به زندگي سالمندان دارد در اولويت نخست قرار مي گيرد. خانه هاي سالمندان اولين و ساده ترين راه براي سكونت اين افراد مي باشد كه امروزه به دليل اثرات زيانبار روحي ناشي از ايزوله كردن اين عزيزان طرد شده است. بنابراين طراحي و ساخت محلات و خانه هايي كه بتواند جوابگوي نياز هاي متغيير انسان در تمام طول حيات و به ويژه در زمان سالمندي باشد، ضروري مي نمايد.
به طور كلي مي توان گفت كه ايده خانه ها و محلات مادام العمر كه در اين رساله مورد مطالعه قرار گرفته است، نگرش همه شمول، كلان نگر و فرانسلي است كه در آن ، مراكز ويژه اي كه براي سكونت افراد سالمند و ناتوان به صورت ايزوله در نظر گرفته مي شوند ، جاي خود را به خانه هايي انعطاف پذير و همه شمول داده كه بتواند پاسخگوي شايسته نياز هاي متغير انسان در همه مراحل زندگي و به ويژه در دوران سالمندي باشد، مي دهند. هدف اصلي اين نگرش ها دور كردن توجه از اختلالات فيزيولوژيكي به عنوان منبع و دليل اصلي اختلاف و جلب كردن آن به موانع و نقايص معماري مي باشد.
از اين رهگذر ابتدا گزينه هاي موجود براي سكونت سالمندان ارزيابي و نقد شده ، سپس سير تحول جريان هاي طراحي همه شمول مورد مطالعه قرار گرفته و پس از مطالعه و بررسي اصول و راهكار هاي طراحي قابل دسترس و همه شمول در كشور هاي مختلف ، به استخراج و تدوين اصول كلي طراحي خانه ها و محلات مادام العمر پرداخته شده است.
نتيجه اين تحقيق ارائه جدول اصول طراحي خانه ها و محلات مادام العمر بوده تا با كاربرد و رعايت آن ها در ساخت خانه ها و محلات مسكوني، محيطي همه شمول ايجاد گشته ، ديگر هيچ كس استثنا نشده و قرباني تبعيضات معماري نگردد.
كلمات كليدي : سالمند، خانه مادام العمر، محله مادام العمر، نگرش همه شمول
-
لينک به اين مدرک :