-
شماره ركورد
10666
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
10666
-
پديد آورنده
ارشيا خسروياني
-
عنوان
بررسي اثر تركيب بر رفتار زينترپذيري، تبلور وخواص مكانيكي شيشه سراميك هاي تخريب پذير سيستم P2O5 - CaO - R2O -RיO
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
مهندسي مواد - بيومواد
-
سال تحصيل
مهرماه 1391
-
تاريخ دفاع
مهرماه 1391
-
استاد راهنما
مارقوسيان - افتخاري يكتا
-
چكيده
پژوهش حاضر به بررسي و ساخت شيشه و شيشه سراميك¬هاي كلسيم فسفاتي در سيستم به عنوان مواد مناسب زيستي و با مزايايي چون تخريب پذيري، زيست سازگاري و جذب شوندگي مطلوب، اختصاص يافت.
به اين منظور، ابتدا سه شيشه پايه با تركيب مولي ، و با روش ذوب و سرد كردن تهيه گرديد. از تكنيك هاي DTA وXRD براي تعيين شرايط مناسب عمليات حرارتي وشناسايي فازهاي بلوري و ازSEM براي بررسي جزئيات ريزساختار استفاده شد. استحكام خمشي و نيز ميزان تخريب پذيري شيشه سراميك هاي حاصله اندازه گيري شد. همچنين به منظور تعيين ميزان زيست فعالي، نمونه ها در محلول SBF قرار گرفت و در نهايت نمونه هاي متخلخل با روش خروج مواد سوختني توليد و خواص آن ها بررسي گرديد.
با عمليات حرارتي در محدوده دمايي 1200-600 درجه سانتي گراد، فازهاي بلورين و ايجاد گرديد كه مقدار آن ها به مقدارCaO موجود در ساختار بستگي داشت. بيشترين ميزان استحكام خمشي بدست آمده 59/51 مگاپاسكال بود. شيشه سراميك داراي بيشترين ميزان تخريب¬پذيري در مقايسه با ساير شيشه سراميك ها بود. آگلومره¬هاي آپاتيتي تشكيل شده روي سطحِ شيشه سراميك ها در اثر غوطه وري در مايع SBF ، بر زيست فعال بودن شيشه سراميك¬ها در بدن دلالت دارد.
ميزان تخلخل¬هاي باز و بسته ايجاد شده در نمونه هاي متخلخل، بين % 54-36 و اندازه تخلخل-هاي ايجاد شده از 5 ميكرون تا بالاي 600 ميكرون گزارش شد. بيشترين استحكام فشاري بدست آمده 77/52 مگاپاسكال بود. روي سطح داربست ها پس از يك هفته غوطه وري در مايع SBF لايه هيدروكسي آپاتيت تشكيل نشد.
داربست گرادياني از لحاظ اندازه تخلخل¬ها ، با روش پرس لايه به لايه با موفقيت سنتز شد و تا حدودي باعث افزايش استحكام فشاري نمونه هاي متخلخل گشت.
واژههاي كليدي: شيشه و شيشه سراميك، كلسيم فسفاتي، تخريب پذيري، زيست فعالي، داربست
-
لينک به اين مدرک :