-
شماره ركورد
10740
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
10740
-
پديد آورنده
بابك محمدي
-
عنوان
توسعه مدل توليد- موجودي با در نظر گرفتن خرابي محصولات و خرابي تصادفي ماشين و برنامه بازرسي
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
صنايع
-
سال تحصيل
شهريور 1391
-
تاريخ دفاع
شهريور 1391
-
استاد راهنما
دكتر مير بهادر قلي آريانژاد - دكتر رسول نورالسناء
-
چكيده
چكيده:
اخيراً در زمينه مديريت موجودي و كنترل سيستم موجودي بنگاه هاي اقتصادي، مطالعات زيادي در جهت افزودن فرضيات واقعي وكاربردي براي بدست آوردن مقدار توليد اقتصادي و يا مقدار سفارشات اقتصادي براي سازگاري و تطابق بيشتر مدل هاي توسعه داده شده با شرايط دنياي واقعي صورت گرفته است. هدف از اين مطالعات نيز فراهم نمودن مدل هاي گوناگون با شرايط و فرضيات مختلف و متفاوت براي كاربرد آنها در سيستم هاي توليدي واقعي به منظور كاهش هزينه هاي موجودي، توليد، هزينه هاي عملياتي و نگهداري و تعميرات بوده است.
اكثر بنگاه ها توليدي به دنبال مقدار توليد بهينه هستند، تعيين مقدار بهينه توليد به عهده سيستم كنترل موجودي هر بنگاه توليدي است، و در سنوات اخير مطالعات و مقالات انتشار يافته در زمينه مقدار توليد اقتصادي با فرضيات گوناگون رو به افزايش بوده است. از فرضيات بسيار متداول در مدل هاي ابتدايي مقدار توليد اقتصادي مي توان به موارد زير اشاره نمود:
تمامي محصولات توليدي سالم و از كيفيت مطلوب مورد نظر بر خوردارند
تجهيزات توليدي همواره بدون نقص بوده و احتمال وقوع خرابي و توقف توليد وجود ندارد.
ميزان نرخ تقاضا و توليد ثابت و معلوم است.
عدم توجه به سيستم تعميرات نگهداري تجهيزات توليدي و همچنين بازرسي محصولات يا فرآيند توليدي
...
به وضوح پيداست كه فرضيات در نظر گرفته شده به دور از شرايط دنياي واقعي توليد است و اين فرضيات به مرور زمان و تكامل مدل هاي مطرح شده تعديل و به شرايط دنياي واقعي نزديكتر شده اند. در اين تحقيق چندين مدل رياضي در زمينه سيستم هاي توليدي رو به زوال به همراه خرابي تصادفي تجهيرات و چندين سيسات بازرسي توسعه داده شده است كه تشريح اين مدل ها در فصل سوم آمده است.
پروسه توليد بدون نقص نبوده و كسري از محصولات توليد شده معيوب مي باشند. در صد معيوب توليد شده در برخي مقالات سالم و در برخي ديگر به عنوان متغير تصادفي فرض شده است. از فرضيات اساسي در نظر گرفته شده در اين مدل ها مي توان به موارد زير اشاره كرد:
به دليل توليد اقلام معيوب فرآيند دوباره كاري ، دور ريز و يا بازيافت اين محصولات در نظر گرفته مي شود.
تجهيزات توليدي در معرض زوال و همچنين خرابي بوده و احتمال وقوع خرابي و توقف توليد وجود دارد. زمان سپري شده براي وقوع خرابي و يا تغيير وضعيت تجهيزات توليدي به صورت متغير تصادفي فرض مي شود كه از تابع چگالي احتمالي مختلفي پيروي مي كنند.
به دليل توليد محصولات معيوب و همچنين احتمال خرابي تجهيزات توليدي و نقص پروسه توليد سيستم نگهداري و تعميرات و سياست بازرسي در نظر گرفته مي شود كه سيستم بازرسيدر مدل هاي ارائه شده را مي توان به 2 دسته كلي زير تقسيم كرد.
1. بازرسي بر روي محصولات
2. بازرسي بر روي تجهيزات توليدي
در سيستم بازرسي بر روي محصول، محصولات معيوب تفكيك و بر طبق سياست سيستم توليد-موجودي فرآيند دوباره كاري، بازيافت و يا دور ريز انجام مي شود. و در سيستم بازرسي بر روي تجهيزات معمولاً از مدل هاي نگهداري و تعميرات مانند تعميرات نگهداري پيشگيرانه يا اصلاحي استفاده شده است.
از جمله اهداف اساسي كه در اين مدل ها مد نظر گرفته شده اند مي توان به موارد زير اشاره كرد:
تعيين مقدار توليد بهينه (سيكل بهينه توليد)
بدست آوردن نرخ توليد در سيستم هاي توليدي انعطاف پذير كه قابليت توليد با نرخ هاي متفاوت را دارند
تعيين سيستم بهينه نگهداري و تعميرات تجهيزات توليدي
بهينه سازي سياست بازرسي محصولات و نمونه برداري
در فصل دوم به برخي مطالعات انجام شده در اين زمينه اشاراتي شده و فرضيات كليدي و تأثير گذار در آن ها معرفي شده است.
كلمات كليدي:
مقدار توليد اقتصادي - سيستم توليدي رو به زوال - خرابي تصادفي تجهيرات –بازرسيفرآيند و محصولات - نگهداري و تعميرات پيشگيرانه و اصلاحي
-
لينک به اين مدرک :