-
شماره ركورد
10801
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
10801
-
پديد آورنده
سارا قنبرزاده قمي
-
عنوان
سكونت¬گاه موقت انتقالي پس از سانحه(براي جمعيت جابجا شده و آواره)
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
معماري گرايش مسكن
-
سال تحصيل
شهريور 1391
-
تاريخ دفاع
شهريور 1391
-
استاد راهنما
دكتر سيدعباس يزدانفر
-
چكيده
چكيده:
اكثر كشورها با وجود حمايت سازمان¬هاي بين¬المللي، به ندرت داراي منابع كافي براي تعمير و يا بازسازي تمام خانه¬هاي آسيب¬ديده از سانحه هستند. حتي در صورتي كه اين منابع در دسترس باشند، حل و فصل مسايل مالكيت، تصرف زمين و اتمام پروسه بازسازي براي مالكين مسكن چندين سال به طول مي¬انجامد. به ويژه مستاجراني كه اكثريت جمعيت شهرنشين را تشكيل داده¬اند، ساليان بسياري طول خواهد كشيد كه مكان مناسبي براي زندگي پيدا كنند. در طول اين مدت و همزمان با اجراي عمليات بازسازي، خانواده-ها نياز به سرپناه دارند. واكنش معمول كشورها و سازمان¬هاي بشردوستانه پس از سانحه اغلب توزيع چادر و بسته¬هاي ابزار و مصالح ساخت سرپناه (: پوشش¬هاي برزنتي) مي¬باشد. چنين رويكردي با وجود مزايايي، امكان اسكان بلندمدت چندساله را ندارد. عدموجودسرپناهيمناسبدرطولدورهبازسازي،تاثيرات منفيبرسلامتوشرايط زيستي و ... افراد مي¬گذارد.از طرف ديگر، هرگونه ساخت و ساز دايم به طور متداول به مشخص بودن مالكيت زمين و اخذ مجوز از مقامات محلي نياز دارد. بنابراين، اهميت و ضرورت استفاده از رويكرد اسكان موقت انتقالي مطرح مي¬گردد.
مطالعه پيشينه موضوع از طريق راهبرد تاريخي- تفسيري و با ابزار گردآوري داده¬ها به صورت مطالعه متون معتبر تخصصي شامل كتب، دستاوردهاي كنفرانس¬ها و مقالات معتبر علمي بوده است. شناخت ويژگي¬هاي بستر مطالعاتي و جمع¬آوري داده¬هاي مورد نياز از طريق مطالعه و بررسي 31 نمونه موردي در سراسر جهان از سال 1977 تا 2009 ميلادي كه در مقياس نسبتا بزرگي در واقعيت اجرا شده بودند و نيز، 26 نمونه آزمايشي و مفهومي به همراه مقايسه تطبيقي انجام گرفت. راهبرد شبيه¬سازي از طريق تحليل رايانه-اي سازه¬، در طراحي نمونه پيشنهادي مورد استفاده قرار گرفت و در نهايت مقايسه و تحليل آماري نتايج به روش¬هاي آمار توصيفي و استدلال منطقي انجام شد.
سرپناه موقت انتقالي پيشنهاد شده در اين رساله، يك فرآيند است و نه يك محصول. اين فرآيند در يك مرحله مجزا، ساخته نمي¬شود؛ بلكه، از همان ابتدا با توزيع اولين كمك¬ها (: توزيع پوشش¬هاي برزنتي) آغاز مي¬شود و از طريق حمايت¬هاي مالي به صورت توزيع وجه نقد يا مصالح ساختماني، امكان ارتقاي تدريجي آن فراهم مي¬گردد. مصالح مورد نياز آن نيز عمدتا بومي هستند و در نتيجه به بهبود اقتصاد محلي كمك مي¬كند. اين مصالح به گونه¬اي انتخاب شده¬اند كه پس از اتمام بازسازي، قابليت ارتقا، استفاده مجدد، فروش و بازيافت را دارا مي¬باشند. همچنين، زماني كه ساخت چنين سرپناهي شروع مي¬شود، معمولا مسايل مربوط به مالكيت زمين هنوز حل نشده است. به همين دليل، سرپناه موقت انتقالي پيشنهاد شده،از قابليت جابجايي نيز برخوردار است. مراحل و روش¬هاي ساخت نيز به نحوي انتخاب شده¬اند كه براي آسيب¬ديدگان منطقه، نسبتا آشنا و در دسترس هستند.
كلمات كليدي:
سرپناه موقت انتقالي، اردوگاه طراحي شده، سكونت¬گاه موقت انتقالي، جمعيت جابجا شده و آواره.
-
لينک به اين مدرک :