-
شماره ركورد
10963
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
10963
-
پديد آورنده
عليرضا موثق
-
عنوان
شبيه سازي تأثير عوامل هوشمند در بهبود شاخصهاي چابكي در نظام JIT
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
صنايع - سيستمهاي اقتصادي اجتماعي
-
سال تحصيل
ارديبهشت 1388
-
تاريخ دفاع
ارديبهشت 1388
-
استاد راهنما
دكتر سيد محمد سيد حسيني
-
استاد مشاور
دكترمحمد رضا غلاميان
-
چكيده
چكيده
محيطهاي صنعتي به شدت رقابتي امروز، با مسائلي چون تغييرات سريع و غير قابل پيش بيني، سفارشات خاص و سليقه اي مشتريان، انتظار دريافت سطح بالاي خدمت و كيفيت كامل و ... روبرو هستند. لزوم ارضاء اين نيازها، تغييرات بنيادي را در مفاهيم و سيستمهاي توليدي موجب شده است. با معرفي توليد در لحظه در ژاپن در شركت "تويوتا"، توجه زيادي به اين سيستم و مزاياي حاصل از آن جلب شده و بسياري از شركتها در پي استفاده از مزاياي بكار گيري آن در واحد هاي توليدي و يا خدماتي خود بوده و هستند.
علي رغم مزاياي بالاي استفاده ازJIT، اين نوع توليد به شدت به نوسان تقاضا حساس است. چنانكه در مقالات، عنوان شده كه اين سيستم بيش از 10 درصد نوسان در تقاضا را نميتواند تحمل كند. در اين شرايط، توانائي پاسخگوئي سريع به تقاضاهاي پيش بيني نشده كم شده و "چابكي" سازمان افت ميكند. اين در حاليست كه بازار رقابتي امروز، به شدت نوساني و غير قابل پيش بيني است و لزوم بكار گرفتن روشهائي كارامدتر و موثرتر، بيش از پيش احساس ميشود.
با معرفي مفاهيم عوامل هوشمند بعنوان شاخه اي از مباحث هوش مصنوعي گسترده ، افقهاي جديدي براي حل مسائل پيچيده در حوزه هاي مختلف واز جمله در مباحث توليدي، گشوده شده است. در اين سيستمها موجوديتهائي بنام "عامل"، نقش تصميم گير را بازي ميكنند و سعي دارند با همكاري يكديگر، مسأله را به چند زير مسأله كوچكتر تقسيم نموده و با ايجاد مكانيزمهاي ارتباطي مناسب، مسأله اصلي را حل كنند. در اين رويكردها به هيچ وجه رويكرد بالا به پائين و روند سلسله مراتبي براي يافتن مسير مناسب، وجود نداردو لذا از نتايج اجراي اين سيستمها، چابكي بسيار زياد و توانائي تطابق آنها با شرايط غير منتظره است.
در اين تحقيق سعي شده از مفاهيم عوامل هوشمنددر رفع مشكل عنوان شده در سيستم توليد در لحظه، استفاده شود. لذا، با توجه به شاخصهاي عملكردي موجود در ادبيات توليددر لحظه، چهار شاخص انتخاب گرديده وكنترل هر يك از آنها به يك عامل، واگذار گرديده است. اين عوامل در ارتباط با عامل تنظيم تعداد كانبان، عمل كرده و با برقراري مكانيزمهاي لازم، سعي در ارضاء شاخصها با توجه به نياز مندي سيستم دارند. عامل ديگري نيز بطور دائم با برقراري ارتباط با محيط ، نوسانات تقاضا را به اطلاع تنظيم كننده كانبان ميرساند. در اجراي اين سيستم يك شبيه سازي گسسته انجام گرفته است. مدلي با پارامترهاي مشخص در يك سيستم گسسته شبيه سازي شده و نتايج آن در مدل پيشنهادي بر پايه عوامل هوشمند، مورد استفاده قرار ميگيرد كه منجر به پيشنهاد تعداد كانبان مناسب در هر حالت خواهد شد. نتايج شبيه سازي نشان دهنده برتري روش پيشنهادي در مقايسه با حالت تعداد كانبان ثابت ميباشد. آناليز حساسيت پس از احراز نتايج اوليه انجام شده و در نهايت، اين نتايج توسط آناليز آماري و آزمون فرض، تأييد گرديده است.
واژههاي كليدي: توليد در لحظه، كانبان، عوامل هوشمند، شبيه سازي، چابكي
-
لينک به اين مدرک :