-
شماره ركورد
11091
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
11091
-
پديد آورنده
عباس شايان نژاد
-
عنوان
ارزيابي ميزان آسيب پذيري لرزه اي ناشي از عوامل انسان ساخت با استفاده از تكنيك فرآيند تحليل شبكه اي « نمونه مورد مطالعه: حدفاصل بزرگراه شهداي گمنام و بلوارهاي كارگر و فاطمي، واقع در منطقه 6 شهرداري شهر تهران »
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
معماري - برنامه ريزي شهري و منطقه اي
-
سال تحصيل
مهرماه 1390
-
تاريخ دفاع
مهرماه 1390
-
استاد راهنما
دكتر مصطفي بهزادفر
-
چكيده
چكيده
زلزله همواره به عنوان تهديدي جدي براي سكونتگاه هاي انساني مطرح بوده است. از آنجايي كه پيش بيني زمان و مكان وقوع آن ممكن نميباشد، تنها راه مقابله با آن برنامه ريزي صحيح در راستاي كاهش تلفات و خسارتهاي احتمالي آن ميباشد. در اين ميان داشتن درك درست از عوامل و معيارهاي مؤثر بر آسيب پذيري لرزه اي و نحوه بر هم كنش آنها از اهميت ويژه اي برخوردار ميباشد. هدف اصلي اين پژوهش ارزيابي ميزان آسيب پذيري لرزه اي ناشي از عوامل انسان ساخت تعريف مي گردد تا بتواند مبنايي علمي و دقيق براي برنامه هاي كاهش آسيب پذيري ناشي از زلزله فراهم آورد.
در پژوهش حاضر با مطالعه مباني نظري موضوع، 15 معيار براي ارزيابي آسيب پذيري ناشي از زلزله انتخاب گرديد. اين معيارها عبارتند از: كاربري، مساحت، شكل هندسي، موقعيت قرارگيري قطعه در بلوك، تراكم جمعيتي، نوع سازه، كيفيت، قدمت، تعداد طبقات، سطح اشغال، تراكم ساختماني، عرض معبر روبرو، دسترسي به فضاهاي باز، مراكز امداد و نجات و آتش نشاني. ضريب اهميت هر يك از معيارها با استفاده از تكنيك فرآيند تحليل شبكه اي به دست آمد. در ادامه اين معيارها با استفاده از منطق فازي و تابع آستانه خطي از حالت كلاسيك به فازي و بدون مقياس تبديل شده اند. در نهايت تابع احتمال آسيب پذيري بر مبناي اين معيارها در محيط GIS تعريف و ميزان آسيب پذيري ناشي از برآيند معيارها براي هر يك از قطعه هاي موجود در محدوده مورد بررسي (واقع در منطقه 6 شهرداري تهران) محاسبه گرديد.
ارزيابي نشان ميدهد كه ميزان آسيب پذيري احتمالي در محدوده مورد بررسي بين 0,0865 و 0,6911 متغير ميباشد و حدود 90 درصد تعداد قطعه ها، داراي آسيب پذيري بيشتر از مقدار ميانگين ( 0,4 ) هستند. اين نتيجه نشان دهنده آسيب پذيري زياد محدوده مورد بررسي از زلزله احتمالي است و ضرورت برنامه ريزي جهت كاهش آسيب پذيري را بيش از پيش مشخص مي سازد.
نقشه آسيب پذيري توليد شده، راهنمايي مفيد و علمي براي برنامه هاي كاهش آسيب پذيري لرزه اي فراهم
مي آورد و بر مبناي آن مي توان اولويت هاي برنامه ريزي كاهش آسيب هاي احتمالي را مشخص نمود.
واژه هاي كليدي:
زلزله، ارزيابي، آسيب پذيري، عوامل انسان ساخت، فرآيند تحليل شبكه اي، منطق فازي، تهران.
-
لينک به اين مدرک :