چكيده
چكيده
جت مصنوعي به عنوان جرياني از سيال با دبي جرمي متوسط زماني صفر و دبي ممنتوم غير صفر با خصوصيات منحصر به فرد و كاربردهاي گوناگوني كه دارد در سال¬هاي اخير مورد توجه پژوهشگران قرار گرفته است و حجم عظيمي از مطالعات عددي را به خود اختصاص داده است.
در اين كار ابتدا به مطالعه كارهاي انجام شده براي توليد نيروي پيشرانش توسط روش MHD و جت مصنوعي پرداخته شد. سپس مطالعاتي براي امكان¬يابي ايجاد جت مصنوعي با روش MHD صورت گرفت. در ادامه با ارايه ي چند طرح براي بهره گيري از نيروهاي الكترومغناطيسي در توليد جت مصنوعي به مقايسه-ي اين طرح ها از لحاظ امكان پذيري ساخت و بازده پرداخته شد. در نهايت يكي از طرح¬ها براي ساخت انتخاب گرديد. پس از ساخت مدل انتخاب شده طرحي براي نصب مولد جت مصنوعي و ابزار اندازه گيري ارايه شد و نيروي ايجاد شده در شرايط متفاوت ثبت گرديد.
براي بررسي تاثير فاكتورهاي مختلف بر روي كارايي مولد ساخته شده چند پارامتر اتخاب گرديد كه به شرح زير مي باشند.
1- ولتاژ اعمالي: با افزايش ولتاژ در فركانس ثابت، نيروي پيشرانش ايجاد شده افزايش مي يابد.
2- فركانس: با افزايش فركانس در ولتاژ ثابت، ابتدا نيروي پيشران افزايش مي يابد و پس از رسيدن به ماكزيمم مقدار خود در حوالي فركانس طبيعي سيستم، با افزايش بيشتر فركانس نيروي پيشران ايجاد شده كاهش مي¬يابد.
3- ضخامت غشا :با تغيير ضخامت غشا فركانس طبيعي سيستم تغيير مي كند. بنابراين فركانسي كه نيروي پيشرانش به ماكزيمم مقدار خود مي¬رسد نيز تغيير مي كند و فر كانس طبيعي سيستم با غشاي نازكتر پايين تر مي¬باشد.
4- نوع پروفيل خروجي: تحت شرايط يكسان با تغيير پروفيل خروجي مشاهده شد كه در حالتي كه از نازل استفاده شده نيروي پيشرانش بيشتر از حالتي است كه از اوريفيس استفاده شده.
5- قطر خروجي اوريفيس: با تغيير قطر خروجي اوريفيس از 2cm به 2.6cm مشاهده شد كه نيروي پيشرانش تحت شرايط يكسان كاهش مي يابد.
.واژههاي كليدي: جت مصنوعي، مولد جت مصنوعي، پيشرانش جت مصنوعي، مگنتو هيدر ديناميك، مولد الكترو مغناطيسي جت مصنوعي.