چكيده
چكيده
امروزه با توجه به روند توسعه ي چشمگير و سريع دانش شبكه و مخابرات، همواره افزايش كيفيت بستر مخابراتي احساس مي شود. در طراحي اين پروژه توانايي بستر انتقالي افزايش يافته و بر خلاف بستر هاي انتقالي با پهناي باند پايين، از سيستم NG-SDH در بستر فيبر نوري تا رده ي 16-STM استفاده شده است و موجب ايجاد شبكه اي توسعه پذير با ظرفيت بسيار بالا گرديده است. به منظور هر چه بهتر مدل كردن طرح پيشنهادي, معايب آرايش ستاره كه جزء هم بندي هاي مرسوم شبكه است بررسي گرديد و پس از در نظر گرفتن كليه ي معايب و مزاياي آرايش هاي مختلف, از توپولوژي تركيبي حلقه و گذرگاه استفاده گرديده است كه با شرايط مكاني مختلف قابل تطبيق باشد.
در طرح پيشنهادي به منظور بهينه سازي بيشتر ترافيك شبكه، از يك طرح جامع كه شامل طرح كانال مخابراتي ديتا (DCN Planning) و طرح سنكرون (Synchronization Planning) مي باشد، استفاده گرديده است. در طرح سنكرون نيز متمايز از مطالعات گذشته و به جاي استفاده از كلاك داخلي NG-SDH كه پيش از اين مرسوم بود، از دو منبع كلاك خارجي با اولويت هاي متفاوت، جهت سنكرون ماندن شبكه استفاده شده كه تعداد منابع توليد كلاك با اين روش از يك منبع به پنج عدد بهبود يافته است. ضمن اينكه كيفيت كلاك هايي كه در اين طرح استفاده گرديده است داراي بالاترين كيفيت است، بدين صورت كه به جاي كلاك داخلي NG-SDH كه هر 3.4 ساعت داراي يك وقفه مي شد و در گذشته استفاده مي شد، از كلاك مرجع كه هر 4.8 ماه داراي يك وقفه مي شود استفاده گرديد و شبكه به جاي چندين ماه، مي تواند سال هاي طولاني بدون اختلال در مكانيسم سنكرون به صورت پايدار باقي بماند و بدين صورت يكي از مشكلات بزرگ شبكه هاي موجود حل مي گردد. در پياده سازي شبكه ي پيشنهادي نيز از سرويس هاي مورد اهميت صوت و ديتا در بستر فيبر نوري استفاده شده است كه خروجي آن ها در مقايسه با سرويس هاي مشابه در بسترهاي مايكروويو و PLC در خطوط فشار قوي، از تضعيف كمتري برخوردار است و نتايج جديد و بسيار قابل قبولي به همراه داشته است.
واژههاي كليدي: سيستم ديجيتال سنكرون سلسله مراتبي نسل آينده, كانال هاي ارتباطي بين گره ها, كلاك سنكرون, سيستم مديريت شبكه، پياده سازي سرويس هاي شبكه ي فيبر نوري