-
شماره ركورد
11340
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
11340
-
پديد آورنده
امير يوسفلي
-
عنوان
ارائه مدلي يكپارچه براي تصميم ياري بهينه گرا و تصميم گيري قاعده پايه در محيط امكاني و احتمالي يگانه و هيبريدي
-
مقطع تحصيلي
دكتري
-
رشته تحصيلي
صنايع - صنايع
-
سال تحصيل
دي ماه 1391
-
تاريخ دفاع
دي ماه 1391
-
استاد راهنما
دكتر غضنفري
-
استاد مشاور
دكتر سيد جعفر سجادي - دكتر كامران شهانقي
-
چكيده
چكيده
بخش زيادي از مسائل دنياي واقعي مانند مسائل برنامه¬ريزي، زمانبندي، مكانيابي، حمل و نقل، مالي، ارزيابي¬هاي اقتصادي، تخصيص و غيره،در فضاي غير قطعي اتفاق مي¬افتند. نوع مسئله و مهمتر از آن فضاي تصميم گيري و نوع اطلاعات موجود در ارتباط با مسئله، نوع عدم قطعيتي را كه با آن مواجه هستيم مشخص مي¬سازند. وجود داده¬هاي تاريخي و آماري، امكان استفاده از ابزارهاي آماري را فرآهم مي¬آورد، در حالي كه دانش خبرگان بهتر است توسط منطق فازي و پيمانه¬هاي آن فرموله شود. به¬طور كلي مي¬توان ادعا كرد كه تصميم¬گيري در فضاي غير قطعي به مراتب سخت¬تر از تصميم¬گيري در فضاي قطعي مي¬باشد و ابعاد مسئله هنگام دخيل كردن عدم قطعيت شديداً بزرگتر از ابعاد مسئله در حالت قطعي خواهد بود.
تا كنون مدل¬هاي زيادي جهت مواجهه با مسائل تصميم¬گيري در فضاي غير قطعي ارائه شده است كه در جاي خود داراي كاربردهاي فراواني مي¬باشند. انواع مدل¬هاي بهينه¬سازي فازي، احتمالي، هيبريدي، برنامه¬ريزي بازه¬اي، بهينه-سازي استوار و ...، روش¬هايي جهت فرموله كردن يا حل مسائل بهينه¬سازي در فضاي غير قطعي بوده¬اند كه در هر دسته نيز انواع مختلفي از طبقه¬بندي¬ها و مدل¬ها ارائه شده است.
در اين رساله برآنيم تا با تكيه بر پژوهش¬هاي پيشين در زمينه بهينه¬سازي و تصميم گيري در فضاي غير قطعي، روش¬هايي جهت تصميم¬ياري و تصميم¬سازي در فضاهاي غير قطعي فازي، احتمالي و هيبريدي ارائه كنيم، به¬طوري كه در قالب يك چارچوب ساخت يافته، بتوان تصميم¬گيرنده را در برآورد نتايج حاصل از تصميمات حال در آينده، كمك كرد و ابزارهايي ساده و در عين حال كاربردي جهت مواجهه با مسائل پيچيده در هنگام تصميم گيري نهايي به او ارائه نمود. جهت نشان دادن نوع استفاده و كارايي مفاهيم توسعه داده شده، موضوعاتي كاربردي در حوزه¬هاي مهندسي صنايع و مهندسي مكانيك در نظر گرفته شده است، كه در بخش ششم رساله به آن پرداخته مي¬شود. مدل برنامه¬ريزي بازاريابي و قيمت گذاري، مدل تعيين اندازه اقتصادي سفارش، مكانيابي نقطه انتقال، شبيه سازي توربين گاز و ...، مطالعات مورديي هستند كه مورد توجه قرار خواهند گرفت، به طوري¬كه مدل¬هاي پايه¬اي آنها وارد فضاي تصميم¬گيري غير قطعي شده و از ابزارهاي توسعه داده شده، جهت مواجهه با آنها استفاده خواهد شد.
واژههاي كليدي:
تصميم گيري غير قطعي در محيط غير قطعي، تصميم ياري بهينه گرا، سيستم پشتيبان تصميم قاعده پايه، كنترلر احتمالي، كنترلر هيبريدي
-
لينک به اين مدرک :