چكيده
چكيده
در سالهاي اخير ارتباطات چندپخشي در اينترنت به سرعت رشد نموده است. برنامه¬هاي كاربردي، داده را از فرستنده به چندين گيرنده انتقال مي¬دهند. ارتباطات چندپخشي زمان ارسال داده به گروه بزرگي از گيرنده¬ها و تعدادي از منابع شبكه را كاهش مي¬دهد. پروتكل PIM-SM پروتكل مسيريابي چندپخشي است كه از اطلاعات مسيريابي تك¬پخشي زيرين استفاده كرده، درخت اشتراكي يك جهته كه از نقطه ملاقات شروع مي¬شود، براي هر گروه ايجاد مي¬كند و به صورت اختياري براي هر مبداٌ درخت كوتاهترين مسير را مي¬سازد.
اين تحقيق نتيجه بررسي تئوري و انجام آزمايشهاي عملي در مورد پشتيباني و نحوه عبور بستههاي چندپخشي در شبكه MPLS مي¬باشد. براي انتقال سريع¬تر با كيفيت سرويس بالاتر در اين تحقيق استفاده از شبكه مبتني بر MPLS پيشنهاد مي¬گردد، كه داراي خاصيت برچسب¬زني بوده، باعث بالا رفتن سرعت انتقال، تفكيك مشتريان مختلف و جايگزيني سريع مسير جديد در زمان خرابي مي¬باشد. با افزايش تعداد كاربران با مشكل پهناي باند و ترافيك بالا در شبكه مواجه خواهيم شد. براي پياده¬سازي و هدايت جريان چندپخشي در اين تحقيق، بر حسب موقعيت قرار گرفتن كاربران، شبكه چندپخشي به چندين ناحيه تقسيم، تا مشكل ترافيك و پهناي باند برطرف گردد.
در اين تحقيق، ابتدا روش¬هاي مختلف چندپخشي مورد بررسي قرار گرفته، سپس براي بررسي بهينه بودن روش پيشنهادي چندپخشي IPV4 با استفاده از شبكه MPLS و بدون استفاده از شبكه MPLS انتقال داده شده است. در سناريوهاي بعد هسته شبكه IPV4 در نظر گرفته و چندپخشي IPV6 با بكارگيري تونل ارسال و نهايتاً شبكه IPV6 پياده¬سازي و چندپخشي از آن انتقال داده شد. با عنايت به محدوديت¬هاي نرم-افزاري و سخت¬افزاري، امكان پياده¬سازي شبكه MPLS مبتني بر IPV6 ميسر نبود ولي با استناد بر پياده¬سازي كه بر روي شبكه IPV4 انجام شد نتيجه گيري گرديد.
واژههاي كليدي: IPv6، MPLS , Multicast,PIM,RP