-
شماره ركورد
11445
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
11445
-
پديد آورنده
محمد حسين توكلي
-
عنوان
طراحي، ساخت و كاليبراسيون دستگاه اكستنسوگراف
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
مكانيك - ساخت و توليد (مكاترونيك)
-
سال تحصيل
اسفندماه 1391
-
تاريخ دفاع
اسفندماه 1391
-
استاد راهنما
دكتر سيد مصطفي حسينعلي پور
-
چكيده
چكيده
خمير نان يكي از سيالات غير نيوتني و بسيار لزج مي¬باشد، كه نقش عمده¬اي را در صنايع غذايي ايفا مي¬كند. رسيدن به خمير مناسب (از نظر خواص رئولوژيكي) ازيك طرف به شناخت كيفيت خمير و مقادير افزودني موجود در آن و از طرف ديگر به اختلاط مناسب در حين فرآيند اختلاط مربوط مي¬شود. اختلاط مناسب، خميري يكنواخت با خواص رئولوژيكي مناسب ايجاد مي¬نمايد، كه بر كيفيت محصول نهايي(نان) تاثير مثبت دارد. يكي از مهمترين عوامل بر تعيين رئولوژي خمير، اندازه¬گيري كشش آن است كه از از ديدگاه اصلاح نباتات، از اهميت بالايي برخوردار مي¬باشد.
در اين پروژه كه در مركز CFD & CAE دانشگاه علم و صنعت انجام شده است؛ به ساخت، طراحي و كاليبره دستگاه كشش خمير پرداخته شد، كه قابليت اندازه¬گيري كشش خمير را به عنوان عامل متمايز كننده انواع خمير با اعمال شرايط متفاوت، دارا مي¬باشد. آزمايش¬هاي نيرو-كشش بر روي خمير نان در زمره مهمترين شيوه¬هايي است كه براي ارزيابي كيفيت نان بكار مي رود. اين دستگاه از چهار قسمت ساخته شده است، كه هر قسمت آماده سازي خمير را براي فرايند بعدي فراهم مي¬سازد. در فرايند اول و دوم خمير به هندسه موردنظر در آورده مي¬شود و در فرايند سوم، تخمير خمير براي نمونه هاي تحت كشش در سه حالت به مدت هاي 45، 90 و 135 دقيقه صورت مي¬گيرد. در نهايت خمير آماده شده در معرض كشش قرار مي¬گيرد. اطلاعات مربوط به مقاومت در مقابل كشش و كشساني خمير به ترتيب توسط لودسل و انكودر به رايانه انتقال داده شده و توسط نرم¬افزارLabVIEW پردازش شده است. در نهايت داده¬هاي استخراج شده با داده-هاي استاندارد دستگاه كشش خمير مركز غلات ايران, مقايسه شد.
حداكثر خطاي ميانگين بدست آمده براي پارامترهاي مقاومت در مقابل كشش و كشساني خمير براي دستگاه ساخته شده، به ترتيب برابر با 1.25 و 2.62 درصد بدست آمد.
واژههاي كليدي: كشش خمير، رئولوژي خمير، اكستنسوگراف، طراحي و ساخت.
-
لينک به اين مدرک :