-
شماره ركورد
11515
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
11515
-
پديد آورنده
محسن آقازاده شيران
-
عنوان
استفاده از شرايط معيار سطوح برابر در حوزه زمان براي حفاظت خروج از سنكرون
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
برق - قدرت- حفاظت سيستمها
-
سال تحصيل
تير ماه 1390
-
تاريخ دفاع
تير ماه 1390
-
استاد راهنما
مهندس احد كاظمي
-
چكيده
چكيده
بروز اغتشاشات در سيستمهاي قدرت يك پديده عادي و طبيعي بوده و منجر به نوسانات الكترومكانيكي ميشود كه آن را نوسان توان گويند. نوسانات توان ميتوانند بسيار شديد بوده و باعث از دست رفتن سنكرونيزم بين ژنراتورها شوند. اين اتفاق را وضعيت خروج از سنكرون مي نامند. نوسانات ولتاژ و جريان در طي وضعيت خروج از سنكرون به تجهيزات سيستم قدرت آسيب زده و نيز موجب عملكرد ناخواسته دستگاههاي حفاظتي ميشوند. سيستمهاي حفاظتي نيازمند يك الگوريتم موثر براي تشخيص سريع و صحيح وضعيت خروج از سنكرون هستند.
اين پايان نامه بر روي توسعه يك رله خروج از سنكرون ساده و كارايي متمركز است كه قادر به تشخيص وضعيت خروج از سنكرون در سيستمهاي قدرت پيچيده ميباشد. الگوريتم خروج از سنكرون بر اساس معيار سطوح برابر در حوزه زمان ارائه شده است. معيار سطوح برابر در حوزه زمان در واقع با تغيير معيار سطوح برابر در حوزه زاويه توان سنتي بدست ميآيد.
تكنيك معرفي شده تنها از اطلاعات محلي توان خروجي استفاده ميكند و نيازمند هيچ پارامتري از سيستم نيست (امپدانس هاي خطوط، پارامترهاي ماشين معادل و غيره) . توان الكتريكي خروجي ، Pe، در طي زمان از اطلاعات محلي ولتاژ و جريان اندازه گيري شده در محل رله محاسبه ميشود. انرژي گذرا، كه ناحيه زير منحني Pe – t است، محاسبه ميشود و نوسان بسته به نواحي محاسبه شده، به عنوان پايدار يا ناپايدار دسته بندي ميشود.
علاوه بر اين، به يكي از روش هاي بهبود پايداري گذرا كه مانع خروج از سنكرونيزم مي شود پرداخته مي شود. اين روش استفاده از مقاومت سري است كه با مصرف انرژي اضافي ژنراتور باعث مي شود نوسانات سريع تر ميرا شده و سيستم به حالت پايداري نزديك شود. همچنين تاثير برخي پارامترهاي ژنراتور روي پديده خروج از سنكرون بررسي مي شود.
واژههاي كليدي: خروج از سنكرون، نوسان توان، رله، معيار سطوح برابر، پايداري سيستم، مقاومت ترمزي، راكتانس گذرا.
-
لينک به اين مدرک :