-
شماره ركورد
11668
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
11668
-
پديد آورنده
مريم محمدي لاريجاني
-
عنوان
خانه ما ، طراحي مجتمع مسكوني در شهرستان آمل با رويكرد به فطرت
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
معماري - مسكن
-
سال تحصيل
اسفند ماه 1391
-
تاريخ دفاع
اسفند ماه 1391
-
استاد راهنما
دكترسيد عباس يزدانفر
-
چكيده
چكيده:
در قرن حاضر افراد بيشتر از هر دوران ديگري به آزادي دست يافته¬اند، با اين حال از افراد قرن¬هاي گذشته احساس تنهايي، بيگاني و پوچي بيشتري مي¬كنند. انسان مدرن تداعيهاي رواني را ناديده مي¬گيرد، در حالي¬كه انسان بدوي به اين خواص رواني باور داشت. و اين به زندگي انسان بدوي رنگي خيالي مي¬داد؛ رنگي كه در زندگي انسان مدرن گم شده است.
بسياري از بحران¬هاي زندگي امروز تاريخچه¬ي طولاني ناخودآگاه دارند و انسان مدرن گام به گام به آن¬ها نزديك مي¬شود. استفاده از بستر گسترده علوم انساني در مطالعات محيطي و كاربرد آن در طراحي به منظور برطرف نمودن اين بحران¬ها ، مي¬تواند عامل توجه و بروز تمايلات ناخودآگاه انساني و رهايي انسان از گمگشتگي در زندگي مدرن شود.
در بخش نظري پژوهش به مطالعه ناخودآگاه انسان و فطرت او ، نيازهاي اساسي انسان كه به صورت كهن¬الگو و نقش¬هاي ازلي در ذات انسان قرار يافته و به صورت رمز و نماد در خودآگاه انساني و جهان مادي متجلي مي¬گردد، پرداخته شده است. اين مرحله از پژوهش از طريق مطالعه كتابخانه¬اي و بررسي آثار انديشمندان داخلي و خارجي، مسلمان و غير مسلمان صورت گرفته است و در قالب جداول و نمودارهاي گوناگون به توضيح و تفسير آن پرداخته شده است.
در بخش عملي پژوهش به منظور گنجاندن نيازهاي واقعي و فطري انسان جاي گرفته در ناخودآگاه افراد و رساندن آن به خودآگاه در قالبي كالبدي و ايجاد يك معماري تامين كننده اين نيازها، بررسي هاي ميداني و توزيع پرسشنامه و انجام مصاحبه صورت گرفته است. نتايج به دست آمده از اين مرحله به صورت نمودارها و جداول ارائه شده و در پايان بر اساس يافته¬هاي حاصل از تجزيه و تحليل داده¬ها، اصولي كلي استخراج شده كه با استفاده از اين اصول معماري يك مجتمع مسكوني شكل گرفته است.
واژه¬هاي كليدي: خودآگاه، ناخودآگاه، فطرت، كهن¬الگو، خلاقيت، نماد.
-
لينک به اين مدرک :