-
شماره ركورد
11718
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
11718
-
پديد آورنده
يحيي محمدي باجگيران
-
عنوان
كاربرد محاسبات نرم در تعيين استراتژي هاي بهينه در برنامه ريزي استراتژيك و مطالعه موردي آن بر روي يك شركت فناور
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
صنايع - مديريت اجرايي
-
سال تحصيل
ارديبهشت 1391
-
تاريخ دفاع
ارديبهشت 1391
-
استاد راهنما
دكتر محمد مهدوي مزده
-
چكيده
چكيده
هدف از برنامه ريزي استراتژيك هدايت يك سازمان براي رسيدن به اهداف مطلوب تحت تاثير تغييرات محيط است. بنابراين وقايع آينده نقش مهمي در برنامه ريزي استراتژيك داشته و نيازمند يك مدل ذهني از وقايع آتي به منظور تصميم گيري هاي بهتر است.
تاكنون روش ها و الگوريتم هاي مختلف در حوزه برنامه ريزي استراتژيك پيشنهاد گرديده است. هر كدام از روش هاي مذكور داراي مزايا و معايبي مي باشد. با توجه به عدم قطيت موجود در فرآيند تصميم گيري استراتژيك و وجود دانش زباني در نزد كارشناسان خبره برنامه ريزي، استفاده از سيستم هاي هوشمند به عنوان يك ابزار بسيار مفيد در اين حوزه مطرح مي باشد.
سيستم هاي هوش مصنوعي با دارا بودن انواع سيستم ها و الگوريتم ها براي كاربردهاي مختلف در رشته هاي گوناگون به وجود آمده و توسعه يافته است. تنوع و ويژگي هاي منحصر به فرد هر كدام از اين ابزارها، استفاده از آنها را در زمينه و مسائل خاصي، جذاب نموده است.
در اين پايان نامه ضمن بررسي كارهاي انجام شده در خصوص استفاده از سيستم هاي هوشمند در عرصه برنامه ريزي استراتژيك، در چند بخش از فرآيند برنامه ريزي استراتژيك سعي گرديده است با بهره گيري از سيستم هاي هوشمند، بهبودهايي بر روي روش هاي موجود انجام پذيرفته و الگوريتم هاي جديدي نيز ارائه گردد. به طور عمده فعاليت هاي صورت گرفته در اين پايانه نامه بر روي دو موضوع اساسي ذيل، تمركز يافته است:
الف- بهبود ماتريس مشاوران بوستون با بهره گيري از سيستم فازي
ب- ارائه يك روش جديد در انتخاب خودكار استراتژي با استفاده از سيستم تركيبي شبكه عصبي و سيستم فازي
با توجه به كاربرد گسترده ماتريس مشاوران بوستون در برنامه ريزي استراتژيك و وجود نقطه ضعف هايي در تحليل گسسته آن، در اين تحقيق با بهره گيري از سيستم فازي، برخي اشكالات ماتريس مشاوران بوستون از طريق پيوسته نمودن طيف گسسته تصميم گيري ها و نيز كمّي نمودن معيارهاي تصميم گيري و مدلسازي دانش افراد خبره، برطرف گرديده است. مدل فازي طراحي شده در يك شركت فعال در زمينه برق و الكترونيك اجرا و نتايج با مدل كلاسيك مقايسه شده است. در اين روش نقاط ضعف تحليل گسسته ماتريس مشاوران بوستون و مدلسازي دانش افراد خبره در تصميم گيري مرتفع گرديده است.
همچنين در اين پايان نامه از تركيب شبكه هاي عصبي مصنوعي با سيستم فازي، جهت ايجاد ابزاري براي انتخاب خودكار استراتژي بهينه در يك واحد توليدي استفاده گرديده است. در اين روش بر اساس مجموعه اي از داده هاي آموزشي و با استفاده از سيستم ارائه شده مي توان، مدلي خودكار جهت توليد و انتخاب استراتژي هاي بهينه بدست آورد. بدين ترتيب تنها با ورود اطلاعات مورد نظر و اجراي مدل، مي توان استراتژي هاي بهينه مناسب جهت اجرا را از مدل دريافت نمود.
كلمات كليدي: برنامه ريزي استراتژيك، سيستم فازي، شبكه هاي عصبي مصنوعي
-
لينک به اين مدرک :