-
شماره ركورد
11860
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
11860
-
پديد آورنده
راغب رحمانياني
-
عنوان
طراحي نظام جامع ارزيابي و مديريت عملكرد در واحدهاي تحقيقاتي و پروژه محور با استفاده از رويكردهاي فازي: مطالعه موردي
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
صنايع – صنايع
-
سال تحصيل
اسفند ماه 1391
-
تاريخ دفاع
اسفند ماه 1391
-
استاد راهنما
دكتر محمد علي شفيعا
-
استاد مشاور
دكتر عليرضا معيني
-
چكيده
چكيده
طراحي سيستم ارزيابي عملكرد كاري بسيار حساس و مشكل اما لازم و ضروري براي كمك به تصميم¬گيري¬ها است. گرچه، اين موضوع بسيار مورد توجه قرار گرفته، ولي در ميان سازمان¬هاي تحقيق¬وتوسعه هنوز رواج چنداني پيدا نكرده است و مطالعات محدودي به آن پرداخته¬اند. اين كمبود در واحدهاي تحقيقاتي دولتي بسيار بيشتر مشهود است. لذا، در اين پژوهش سعي شده با مطالعه¬ي يك واحد تحقيق و توسعه¬ي دولتي مدلي جامع در اين زمينه توسعه و پيشنهاد داده شود.
در اين راستا، با مرور مطالعه پيشينه، شناسائي و نقد مدل¬هاي موجود، شناسائي ويژگي هاي واحد مورد مطالعه، بررسي، نقد و اصلاح شاخص¬هاي موجود، نظرسنجي از خبرگان، تحليل¬هاي آماري، و تكنيك¬هاي تصميم¬گيري گروهي مدل مفهومي مديريت عملكرد اين واحد و منظرهاي راهبردي آن استخراج شده¬اند. براساس نظر خبرگان چهار ديدگاه كارت امتيازي متوازن براي ارزيابي عملكرد سازمان كافي نبوده و نياز است ديدگاهاي "محيط و جامعه"، "سرمايه¬هاي انساني و تحقيقاتي"، "اختراع و نوآوري"، "شبكه¬هاي ارتباطي و تحقيقاتي"، و "مديريت و كنترل پروژه" بمنظور ايجاد شفافيت و كارائي بيشتر به مدل اضافه گردند. لذا، نتيجه اين مطالعات و بررسي¬ها منجر به ارائه¬ي يك مدل متوازن با 9 منظر، 32 معيار و 74 شاخص شد.
در راستاي امتياز دهي و سطح بندي شاخص¬ها از ميانگين¬گيري نظرات خبرگان و در جهت اولويت بندي اهداف عملكردي سازمان از تكنيك¬هاي تصميم¬گيري گروهي فازي استفاده شده است. براساس نتايج بدست آمده "انحراف هزينه¬اي و زماني پروژه-ها" و "تدوين و پيشبرد نقشه راه محصولي و فناوري" جزء مهم¬ترين و معيارهاي "ميزان تنفيذ و اختياردهي" و "سطح همكاري هاي داخلي و خارجي" جزء كم¬وزن¬ترين اهداف عملكردي سازمان مورد مطالعه هستند. در ادامه، جهت تجزيه و تحليل منظرهاي راهبردي سازمان از تكنيك ديماتل بهره گرفته شده است. نتايج بدست آمده حاكي از آن هستند كه منظرهاي "منابع مالي"، "رشد و يادگيري" و "فرآيندهاي داخلي" با اهميت ترين و ديدگاه¬هاي "شبكه هاي ارتباطي و تحقيقاتي" و "محيط و جامعه" كم اهميت ترين منظرهاي راهبردي سازمان هستند.
در بخش پاياني به بررسي نتايج حاصل از پياده سازي مدل و جمع بندي تحقيق حاضر پرداخته خواهد شد و زمينه¬هائي بمنظور جهت¬دهي تحقيقات آتي مورد بحث واقع خواهند شد.
كلمات كليدي: تحقيق ¬و توسعه، كارت امتيازي متوازن، ارزيابي عملكرد، تصميم¬گيري گروهي، نقشه راهبردي، ديماتل فازي
-
لينک به اين مدرک :