-
شماره ركورد
11998
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
11998
-
پديد آورنده
محمد مهدي مهرجو
-
عنوان
بررسي عوامل موثر بر انگيزش شغلي معلمان سمنان
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
صنايع - مديريت اجرايي
-
سال تحصيل
تيرماه 1392
-
تاريخ دفاع
تيرماه 1392
-
استاد راهنما
دكتر سيامك نوري
-
استاد مشاور
دكتر محمد مهدوي مزده
-
چكيده
چكيده
آموزش و پرورش پايه و اساس توسعه در جنبه هاي اجتماعي، اقتصادي، سياسي و فرهنگي يك جامعه است.در اين راستا موضوع رضايت شغلي وانگيزش شغلي معلمانبا توجه به مسئوليت آنها درانتقال دانش و مهارت به دانش آموزان اهميت ويژه اي يافته است. بنابراين، اين تحقيق تلاش كرده است سطح رضايت شغلي معلمان و عوامل انگيزشي مختلف را براي آنان براساس مدل انتظاري پورترمورد بررسي قرار دهد.دليل انتخاب مدل پورتر توجه آن به بلوغ شناختي و تفاوتهاي فردي كاركنان مي باشد.درتحقيق حاضر به خصوص،محقق تلاش كرده به مطالعه ارزش هر يك ازعوامل انگيزشي دروني و بيروني از ديدگاه معلمان و نظر آنها درمورد رابطه بين "كار بيشتر" و "عملكرد شغلي بهتر" بپردازد.
به منظورجمع آوري داده ها از پرسشنامه انگيزش شغلي كه توسط دو تن از بسط دهنگان نظريه ي انتظاري انگيزش-نادلر و لاولر-طراحي گرديده، استفاده شده است.به اين منظور از يك نمونه ي 339 نفره ازمعلمان در مقاطع مختلف تحصيلي (ابتدايي، راهنمايي و دبيرستان) در سمنان خواسته شد تا به سوالات پرسشنامه پاسخ دهند.
يافته هاي پژوهش نشان داد كه رضايت شغلي معلمان در سمنان پايين تر ازسطح متوسط است. علاوه بر اين، اكثريت معلمان براي عوامل انگيزشي دروني نسبت به عوامل بيروني ارزش بيشتري قائل هستند و همچنين خواهان عدالت در اختصاص حقوق و پاداش و فراهم كردن شرايط كاري مناسباز سوي مديران هستند.در نهايت وجود رابطه ي مثبت و معنا دار بين "كار بيشتر" و "عملكرد شغلي بهتر" نشان داد در صورتفراهم شدن عوامل انگيزشي كافي از سوي مسوولان، معلمان قادر خواهند بود تمام تلاش خود را در جهت نيل به اهداف آموزشي و پرورشي به عمل آورند.
در پايان، بر اساس يافته هاي تحقيق برخي پيشنهادها براي بهبودرضايت شغلي در معلمان ارائه شده است.
واژههاي كليدي:منابع انساني، عوامل انگيزشي دروني و بيروني،معلمان ،رضايت شغلي،مدل انتظاري پورتر.
-
لينک به اين مدرک :