-
شماره ركورد
12000
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
12000
-
پديد آورنده
محمد كريمي
-
عنوان
طراحي كانون- مدرسه با رويكرد انعطاف پذيري در اصفهان
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
معماري
-
سال تحصيل
آبان ماه 1391
-
تاريخ دفاع
آبان ماه 1391
-
استاد راهنما
دكتر كريم مردمي - دكتر فرهنگ مظفر
-
چكيده
چكيده
يكي از ويژگي هاي عصر حاضر، سرعت تحولات همه جانبه در زندگي انسانهاست. زندگي بشر در طول تاريخ شاهد دگرگوني و تحول بوده، اما اين تحولات و تغييرات در هيچ دوره اي به سرعت و گستردگي عصر حاضر نبوده است. اين تحولات تمامي نهادهاي اجتماعي و از جمله آموزش و پرورش را بسيار متأثر كرده و خواهد كرد. نهاد آموزش و پرورش بدليل وابستگي گسترده به مردم و فعل انفعالات اجتماعي بيش از ساير نهادها در معرض تغيير و تحول قرار دارد و در كشاكش تحولات نه تنها خود متحول مي شود بلكه بستر تحول آفريني را فراهم مي نمايد و زمينه را براي بروز دگرگوني هاي آينده مساعد مي سازد.
بر اساس اين باور بايد با بررسي هاي كارشناسانه و آگاهانه به استقبال آينده رفت و از تغييرات سطحي، زودگذر و جزئي پرهيز كرد و با نگرش سيستمي و جامع نگر آموزش و پرورش جديد را به وجود آورد. بايد توجه داشت كه اگر اين بررسي ها بر مبناي آخرين دستاوردهاي علمي صورت نپذيرد نمي توان به استقبال آينده رفت و در آينده كارايي و اثربخشي مطلوب را نخواهد داشت و به بيان ديگر، نمي توان جوان قرن بيستم را با روش هاي قرن نوزدهم براي زندگي در قرن بيست و يكم آماده كرد.
همراه با تغييرات سريع اجتماعي، اقتصادي و پيشرفت فن آوري، انعطاف پذيري به صورت يكي از معيارهاي اساسي در برنامه ريزي و طراحي فضاهاي آموزشي ديده مي شود و با توجه به اينكه نياز به انعطاف پذيري تا حدود زيادي در طول زمان و با تغيير نيازهاي انسان تغيير مي كند، مي توان نياز به انعطاف پذيري در فضاهاي آموزشي را يكي از لازمه هاي مدارس فردا دانست.
تحقيق حاضر به بررسي ويژگي هاي نظام آموزشي نوين و طرح ويژگي هاي كالبدي آن با رويكرد انعطاف پذيري كه به لزوم آن اشاره گرديد، مي پردازد. در اين پژوهش با توجه به ويژگيهاي فضاهاي آموزشي، گونههاي انعطاف پذيري تحت عنوان تنوع پذيري (فضاهاي چند عملكردي)، تطبيق پذيري (جابجايي بواسطه فعاليتهاي مختلف و نيز اقليم) و تغيير پذيري (تفكيك و تجمع) تعريف شده و انعطاف پذيري فضاهاي آموزشي در مقياس هاي خرد، مياني و كلان بررسي و تحليل شده است.
نهايتاً به بيان ويژگي هاي كالبدي اين مدارس و نمود معمارانه آنها و در نتيجه برنامه فيزيكي حاكم بر طرح پرداخته ايم. اميد است مورد استفاده طراحان مدرسه قرار گيرد و در آينده نزديك شاهد تغييرات محسوس در ساخت مدارس كشور باشيم.
-
لينک به اين مدرک :