-
شماره ركورد
12029
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
12029
-
پديد آورنده
سلمان حسيني ويه يي
-
عنوان
بررسي وضعيت اشتغال فارغ التحصيلان هنرستان و كاردانش با هدف ميزان تناسب شغل با مهارت كسب شده در استان قزوين
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
صنايع - مديريت اجرايي
-
سال تحصيل
بهمن 1391
-
تاريخ دفاع
بهمن 1391
-
استاد راهنما
دكتر محمدجواد سالاري
-
استاد مشاور
سيامك نوري
-
چكيده
چكيده
توسعه¬ي پايدار و توليد ثروت در جهان امروز را با تكيه بر تربيت افراد متخصص و ماهر به صورت برنامه ريزي شده و نظام¬مند مي¬توان ارتقاء داد و سهم به سزايي در توليدات جهاني براي رقابت بيشتر داشت. زيرا موضوع اشتغال و بيكاري نيروي انساني يكي از مهم¬ترين مسايل جهان امروز مي¬باشد. و از سويي عدم تناسب شغل با رشته و تخصص كسب شده توسط نيروي انساني آثار زيانبار در مسايل اقتصادي، اجتماعي، سياسي، فرهنگي و امنيتي به همراه دارد.
آموزش¬هاي فني و حرفه¬اي در هنرستان¬ها و كاردانش¬ها به منظور شكل دادن به آموزش¬هاي شغلي در سطح جامعه طراحي مي¬گردد و برنامه ريزي آن¬ها در راستاي تامين نياز مشاغل متعدد در بخش¬هاي اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي كشور است. بدين معني كه تامين نيروي انساني متخصص و ماهر مورد نياز بخش¬هاي صنعتي، توليدي و خدماتي هدف اصلي هنرستان¬ها و كاردانش¬ها در كشور مي¬باشد.موفقيت اين موضوع زماني حاصل ميشود كه نيروي انساني در تخصص و مهارت پرورش داده شده شروع به فعاليت نمايد.
هدف پژوهش حاضر بررسي وضعيت تناسب شغل با رشته تحصيلي و عوامل تاثيرگذار بر اين تناسب شغلي مانند محتواي آموزشي ، تجهيزات آموزشي ، علاقه دانش آموزان و تخصص دبيران در هنرستان¬ها و كاردانش استان قزوين با بررسي سوالات و فرضيه هايي مانند :(( آيا بين شغل فعلي فارغ التحصيلان فني و حرفه اي با رشته ي تحصيلي آنها ارتباط معنادار وجود دارد ؟- بين سطح مهارت دانش آموختگان و هنرجويان فني و حرفه اي و بدست آوردن شغل متناسب با مهارت هاي مربوطه رابطه وجود دارد. )) ميباشد.
براي انجام تحقيق از هنرستان¬ها و كاردانش¬هاي موجود در ناحيه¬ي يك آموزش و پرورش استان قزوين تعداد(4)هنرستان فني و حرفه اي و (4) هنرستان كاردانش به طور تصادفي گزينش گرديدند و فارغ التحصيلان سال¬هاي گذشته (1385 تا 1388) آن¬ها به عنوان جامعه ي آماري و (400 ) نفر به عنوان نمونه آماري انتخاب گرديدند كه به روش ميداني و از طريق پرسشنامه به جمع آوري داده ها پرداخته شده است و به نتايجي از قبيل:
تاثيز محتواي آموزشي بر افزايش مهارت به ميزان 5/78% ، دبيران متخصص و ماهر ميتوانند هنرجويان ماهر تري را به جامعه تحويل دهند كه اين تاثير به ميزان 88% ميباشد. دانش آموزان در ابتداي ورود به هنرستان يا كاردانش به
ميزان 29% به رشته خود علاقه داشته اند. دلايل انتخاب رشته هنرستان و كاردانش توسط دانش آموزان به ترتيب: جذب شدن سريع به بازار كار 5/38% ،كسب مهارت 5/19% ، توصيه ديگران 5/10% و زور و اجبار 75/2% ميباشد.
-
لينک به اين مدرک :