-
شماره ركورد
12041
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
12041
-
پديد آورنده
طاهره خدادادزاده
-
عنوان
استفاده از روش تركيبي تصميمگيري چند هدفه به منظور انتخاب تامينكننده(مطالعه موردي: شركت حاير آسا)
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
صنايع - پيشرفت - مديريت اجرايي
-
استاد راهنما
دكتر سيد جعفر سجادي
-
استاد مشاور
دكتر ماكويي
-
چكيده
چكيده
در دهه اخير، نحوه تامين مواد اوليه و انتخاب تامينكنندگان در زنجيرهتامين، چالشي براي بيشتر سازمانها بوده است. از آنجا كه عملكرد تامينكنندگان، اثر اساسي بر موفقيتيا شكست زنجيرهتامين دارد، انتخاب تامينكننده،يك وظيفه راهبردي شناخته ميشود.در شرايطي كهمحدوديتهاي فراوان از طرف رقبا، مشتريان، كاركنان و ... به مديران و تصميمگيرندگان تحميل ميشود، طبيعي است كه ابزارها و علوم دقيق و پيچيدهاي بايد بكار گرفته شود تا بتوان با وجود اين شرايط دشوار به تصميمات مناسب دست يافت و عملكرد مطلوبي را ارائه نمود.با گسترش هرچه بيشتر زنجيرههاي تامين، اهميت انتخاب تامينكننده بيشتر از هر زمان ديگري نمايان شده است. تنوع اين زنجيرهها و روابط قابل گسترش بين واحدها بر پيچيدگي برنامهريزي شركتها افزوده و آنها را به سمت مدلسازيهاي رياضي و رويكردهاي نوين حل اين مدلها سوق داده است.
در اين تحقيق، در ابتدا سعي شده است ضمن تقسيمبندي كالاها به چهار دسته كلي، (استراتژيك، روتين، اهرمي و گلوگاهي)تامينكنندگان را نيز گروهبندي نموده و سپس با كمك آزمون فرض فازي، از ميان 28 معيارانتخاب شده براي سنجش تامينكنندگان،معيارهاي اصلي مورد بحث در اين تحقيق مشخصشود. سپس وزن هر يك از معيارهاي انتخاب شده را با استفاده از نظرات كارشناسان و تكنيك سلسله مراتب فازي، براي استفاده در مدل تعيين شود.و در انتها با طراحي مدل نهايي، مساله را فرموله نموده و ميزان سفارش از هر تامينكننده را تعيين ميكنيم.
اين مدل براي يكي از قطعات مورد استفاده (موتور) در محصول نهايي (يخچال) كارخانه حاير آسا بكار برده شده است. نتايج بدست آمده، ميزان خريد از هر يك از تامينكنندگان را نشان ميدهد.
واژگان كليدي: تامينكننده،تصميمگيري چند هدفه،فرايند تحليل سلسله مراتب فازي،روش نرم
-
لينک به اين مدرک :