-
شماره ركورد
12055
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
12055
-
پديد آورنده
سميرا خرمشاهي
-
عنوان
طراحي پايدار مركز حرفه اي - تخصصي - آموزشي مرمت در بافت تاريخي سرچشمه
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
معماري - پايداري
-
سال تحصيل
شهريور 1388
-
تاريخ دفاع
شهريور 1388
-
استاد راهنما
دكتر اصغر مرادي
-
استاد مشاور
دكتر سيد مجيد مفيدي – دكتر محسن فيضي
-
چكيده
چكيده
مفهوم پايداري به عنوان رويكردي كه تعادل زيستي را ميان اركان مختلف محيط برقرار مي¬كند، مطرح است. اين مفهوم در پاسخ به تنشهاي محيطي زيست بوم زمين مطرح گرديد، ولي با ارتقاي خود، ابعاد اجتماعي و اقتصادي را نيز در برگرفت تا نشان دهد براي نجات زمين، نيازي به از دست دادن ارزشهاي اقتصادي و اجتماعي نمي باشد. آسيب هاي جدي محيطي عموماً در شهرها رخ مي دهد و براي خلق زيست بوم پايدار، اولويت با مفهوم شهر پايدار است. ويژگيهاي شهر پايدار، تقويت حس جامعه محلي را مورد تأكيد قرار مي دهد؛ به نحوي كه سخن از تغيير در پارادايم شهري و ظهور برنامه ريزي محله- مبنا مي شود. از اين رو در اين بخش از تحقيق، رويكردي به مفهوم محله در بافت¬هاي كهن و رسيدن به مفهموم توسعه پايدار مطرح مي شود. سپس محله در گذشته و آسيب شناسي محلات كنوني مورد بررسي قرار مي گيرد، تا نتايج حاصله به خلق محله هاي پايدار بينجامد.
روند رو به رشد شهر تهران، امروزه چهره اوليه شهر قاجاري را دگرگون ساخته است. گسترش شهر و خيابان كشي¬هاي بي¬ضابطه در محلاتي با سابقه چند صد ساله نخستين گام جهت غلبه بر مشكلات ناشي از ورود مدرنيته بود، كه خود مشكل آفرين شد. زيرا كه عوارض جانبي آن كالبد سنتي را به يكباره دگرگون ساخت و موجب از هم گسيختگي بافت تاريخي محلات مسكوني گرديد، اين روند همچنان در محله عودلاجان، يكي از محلات تهران ادامه دارد.
محله عودلاجان در تقسيم بندي محلات تهران در دوره صفويه وجود داشته است. با آغاز سلطنت ناصرالدين شاه به شمار ساكنان آن افزوده و خانه هايي به جاي باغ هاي بزرگ ساخته شد. استخوان بندي اصلي محله تشكيل شده از چهار گذر شمالي جنوبي حمام نواب، سادات، راسته سرچشمه، پامنار و دو محله شرقي غربي اقبال السلطنه و مروي. بررسي مشكلات و امكانات محله عودلاجان و اهميت جنبه¬هاي كاربردي، عملكردي و فضايي آنها براي رسيدن به اهداف توسعه پايدار در شكل گيري چارچوب نظري اين پايان نامه نقش بسزايي داشته است.
پس از جمع بندي مطالعات شناخت تاريخ تهران و سير تحول استخوان بندي شهر، مطالعاتي در زمينه مباني طراحي پايدار در راستاي اهداف توسعه پايدار صورت گرفت و سپس تجارب داخلي و خارجي انجام گرفته در اين زمينه بررسي شده و در نهايت با مطالعه و تجزيه و تحليل سايت پروژه يعني محله سرچشمه، وارد مرحله طراحي مي¬شود.
در طراحي مركز حرفه¬اي مرمت مراحل زير انجام گرفته است:
- بررسي امكانات و مشكلات موجود و ارائه راه حل¬ها و سپس شكل كيري اهداف اصلي بر مبناي آنها
- ارائه ضوابط عملياتي براي تجقق اهداف اصلي
- پيشنهاد گزينه¬هاي مختلف و ارزيابي آنها
- انتخاب گزينه بهينه
- ارائه طرح نهايي همراه با جرئيات.
-
لينک به اين مدرک :