-
شماره ركورد
12218
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
12218
-
پديد آورنده
احسان حيدرزاده
-
عنوان
ارزيابي تأثيرات فروش مازاد تراكم ساختماني بر توسعه شهري مطالعه موردي:منطقه 3 تهران
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
معماري و شهرسازي
-
سال تحصيل
شهريور 1392
-
تاريخ دفاع
شهريور 1392
-
استاد راهنما
دكتر مصطفي بهزادفر
-
استاد مشاور
دكتر رضا خيرالدين
-
چكيده
چكيده
ساخت و سازهاي گسترده و بي حساب و كتاب در چارچوب «رويه فروش تراكم ساختماني»، بدون توجه به آثار اجتماعي، اقتصادي، فضايي – كالبدي و زيبايي¬شناختي امروز تهران را در سه سطح ملي، منطقه اي و محلي با مسائل جدي روبرو ساخته است. نادر بودن تحليل كمي و ارزيابي دقيق از آثار اقدامات مديريت شهري احتمال تداوم سياست و روش هاي ناكارآمد در فرآيند تحولات شهري را در عرصه مديريت شهري تشديد مي كند.
در اين پژوهش در ابتدا به منظور بررسي به هم خوردن تعادل در رابطه¬ي بين متغيرهاي مؤثر بر تعيين تراكم جمعيتي و اندازه¬ي جمعيت، با استفاده از روش¬شناسي عيني و با شناخت آستانه و دامنه¬ي خدمات شهري، به ارزيابي وضعيت تراكم جمعيتي پرداخته شده است. در ادامه براي ارزيابي تأثيرات فروش مازاد تراكم ساختماني، به منظور بررسي به هم خوردن تعادل در رابطه¬ي بين متغيرهاي مؤثر بر تعيين تراكم ساختماني و تعداد طبقات، با استفاده از روش شناسي عيني و با در نظر داشتن روابط كمي موجود، به ارزيابي تغييرات در رابطه¬ي بين طول سايه و تعداد طبقات پرداخته شده است. در انتها نيز به منظور ارزيابي ذهني پيامدهاي فروش مازاد تراكم ساختماني، با استفاده از پيمايش ميداني نظرات شهروندان تحليل شده است.
مطابق با نتايج، از نظر عيني به طور كلي در قبال شاخص دسترسي به مراكز آموزش ابتدايي و راهنمايي، خدمات درماني، كاربري تجاري، كاربري مذهبي و كاربري تأسيسات و تجهيزات شهري تراكم جمعيتي قابل پشتيباني كمتر از تراكم جمعيتي وضع موجود است و مراكز ذكر شده به طور كامل پاسخگوي نياز ساكنين نمي باشند. در قبال شاخص دسترسي به مراكز دبيرستان مشاهده مي شود كه تقريباً در كليه¬ي نواحي تراكم جمعيتي قابل پشتيباني توسط آموزش دبيرستان با تراكم جمعيتي وضع موجود منطقه مطابقت دارد. در ارزيابي رابطه¬ي ميان طول سايه و تعداد طبقات ساختمان مشاهده مي¬گردد كه افزايش مجموع متراژ بيشينه سالانه طول سايه¬ي ساختمان¬هاي محدوده مورد مطالعه بر روي ساختمان¬هاي مجاور، از 9.86 متر به 204.097 متر بيانگر كاهش انرژي تابشي دريافتي توسط ساختمان¬ها بعد از فروش تراكم مي باشد. مطابق با نتايج تحليل پيمايش ذهني شهروندان، با احتمال 99¬ درصد وجود همبستگي كانوني بين دو مجموعه¬ي متغيرهاي وابسته¬ي بيانگر ابعاد توسعه شهري و متغير مستقل ميزان رضايتمندي از تعداد واحدهاي مسكوني در ساختمان خود، تأييد مي شود و در متغيرهاي وابسته، متغيرهاي ميزان رضايتمندي از كيفيت خدمات اتوبوسراني، ميزان رضايتمندي از وضعيت ترافيك و ميزان رضايتمندي از وضعيت و امكانات فضاهاي باز شهري، بيشترين نقش را در ايجاد اولين همبستگي كانوني بين متغيرهاي مستقل و وابسته داشته¬اند.
-
لينک به اين مدرک :