-
شماره ركورد
12397
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
12397
-
پديد آورنده
زهرا دژبرد
-
عنوان
تدوين چارچوب و راهنماي طراحي پياده راه سرزنده ( نمونه موردي خيابان مصلي يزد)
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
معماري و شهرسازي - طراحي شهري
-
سال تحصيل
خرداد ماه 1392
-
تاريخ دفاع
خرداد ماه 1392
-
استاد راهنما
دكتر عبدالهادي دانشپور
-
استاد مشاور
دكتر محمدرضا نقصان محمدي
-
چكيده
چكيده
پيشرفت تكنولوژي و تسلط خودرو بر سكونتگاه هاي انساني به ويژه در دهه هاي اخير مبناي گسترش شهرها قرار گرفت و اين امر عواقب مختلفي را از جمله ناديده گرفتن حقوق عابران پياده، كاهش سلامتي، حس تعلق، تجربه مطلوب از شهر و ... را موجب شد. لذا اين موضوع متخصصان و كارشناسان را بر آن داشت تا دوباره توجه ويژه اي به نيازهاي كاربران پياده، به منظور داشتن تجربه اي مطلوب از شهر را داشته باشند.
در اين پژوهش با استفاده از روش توصيفي- تحليلي و بر اساس مطالعات كتابخانهاي و ميداني، در ابتدا به بررسي و مطالعه مفاهيم كليدي از جمله فضاهاي شهري، خيابان، پياده راه، پياده روي و سرزندگي پرداخته شده و با بررسي تجربيات داخلي و خارجي صورت يافته در طراحي پياده راه، چارچوب و راهنماي عام طراحي پياده راه سرزنده تدوين شده است و در ادامه پارامترهاي مربوط به طراحي پياده راه و كيفيت سرزندگي ابتدا بصورت جداگانه و سپس در ادغام با يكديگر طي جداولي تنظيم گرديده است. پس از آن با توجه به شناخت و تحليل هاي صورت گرفته بر روي نمونه موردي خيابان مصلي يزد، چارچوب راهبردي و راهنماي خاص به منظور طراحي تدوين گرديده است. آنچه كه از يافته هاي اين پژوهش برميآيد، لزوم توجه خاص به ابعاد گوناگون عملكردي، كالبدي، فضايي، اجتماعي و ادراكي در طراحي پياده راه سرزنده مي باشد.
نمونه مورد بررسي، خيابان مصلي يزد ميباشد كه در محله تاريخي گودال مصلي با كاربري غالب مسكوني و در مجاورت با عناصر باارزش تاريخي و مذهبي واقع شده است. ارتباط اين محور با مراكز پررونق شهري كه از يك سو با محور تجاري امامزاده جعفر و از سوي ديگر با مجموعه خان و محور تجاري قيام ميباشد، لزوم طراحي خيابان مصلي را بهگونه اي كه نه تنها سرزندگي را به بافت بازگرداند بلكه آن را ارتقا بخشد؛ دوچندان مينمايد. با توجه به اصالت پياده راه به عنوان مسيري با اولويت اكيد پياده و البته لزوم وجود اختلاط و تنوعي از فضاها و كاربري ها، از جمله كاربري مسكوني در جهت افزايش سرزندگي در تمام ساعات شبانه روز؛ ضرورت تردد كاملا كنترل شده خودرو در اين محور اجتناب ناپذير مي باشد؛ چراكه حذف آن به معناي كاهش رغبت كاربران متنوع و به ويژه كاربران مسكوني و محلي در مراجعت به پياده راه و در نتيجه خاموشي و كسالت پياده راه به ويژه در ساعات غيركاري مي باشد.
واژههاي كليدي: فضاهاي شهري، خيابان، پياده راه، سرزندگي
-
لينک به اين مدرک :