-
شماره ركورد
12484
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
12484
-
پديد آورنده
افشين حسيني
-
عنوان
بررسي اثرات جابجايي ماندگار زلزله در حوزه نزديك گسل به روش تعيني
-
مقطع تحصيلي
دكتري
-
رشته تحصيلي
عمران - گرايش زلزله
-
سال تحصيل
بهمن 1392
-
تاريخ دفاع
بهمن 1392
-
استاد راهنما
دكتر احمد نيكنام
-
استاد مشاور
دكتر محمد علي برخورداري
-
چكيده
چكيده
گسترش شهرها موجب شده است كه توجه به زلزلههاي حوزه نزديك گسل از اهميت ويژهاي برخوردار باشد. وقوع زلزلههاي بزرگ در مناطق پرجمعيت و نزديكي ساختمانها و تأسيسات شهري به چشمههاي لرزهزا لزوم توجه به زلزلههاي حوزه نزديك گسل در طراحي سازهها را بيش از پيش نمايان ميسازد.
به دليل كمبود شتابنگاشتهاي ثبت شده در حوزه نزديك گسل بر آن شديم تا در اين پاياننامه به شبيهسازي زلزلههاي حوزه نزديك گسل با توجه به محتواي فركانسي بپردازيم. دو اثر جهتداري و جابجايي ماندگار از ويژگيهاي زلزلههاي حوزه نزديك گسل است كه مورد توجه اين تحقيق هستند. شبيهسازي شتابنگاشتها با ويژگي طيف مالتي تيپر (چند پنجرهاي) و تجزيه تجربي مدي شتابنگاشت با كمك الگوريتمهاي تكاملي ژنتيك و هوش جمعي چندهدفه انجام گرفتهاست تا بتوان ويژگيهاي ژئوفيزيكي گسل مسبب را بدست آورد. اين روش را براي شبيهسازي زلزلههاي بم، فندوقه، آوج و سيلاخور به كار بردهايم. نتايج نشان ميدهد كه طيف مالتي تيپر و تجزيه تجربي مدي ايده مناسبي براي سازگاري محتواي فركانسي شتابنگاشت توليدي با ثبت شده است.
اثر ضربه جابجايي ماندگار نيز بر سازههاي با پريود بلند بررسي شدهاست. نتايج نشان ميدهد همواره ضربه جابجايي ماندگار موجب افزايش شتاب در طيف پاسخ و افزايش جابجايي نسبي طبقات در سازهها نخواهد شد، بلكه گاهي اوقات موجب كاهش پاسخها خواهد شد.
يكي از دغدغههاي جامعه مهندسي آگاهي از بزرگترين زلزله قابل توليد از يك گسل است، به همين خاطر در بخش آخر اين پاياننامه روشي جديد براي شبيهسازي تعيني شتابنگاشت حوزه نزديك گسل ارائه شده است. اثر ضربه جابجايي ماندگار بر طيف پاسخ تعيني نيز بررسي شده و نشان از آن دارد كه اين ضربه همواره موجب افزايش پاسخها نخواهد شد.
واژههاي كليدي: طيف مالتي تيپر، تجزيه تجربي مدي، جهت داري، جابجايي ماندگار، شتابنگاشت تعيني
-
لينک به اين مدرک :