-
شماره ركورد
12675
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
12675
-
پديد آورنده
مريم كوهي رستمي
-
عنوان
مدرسه ي ابتدايي 21 كلاسه)با رويكرد صفر -انرژي
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
معماري
-
سال تحصيل
زمستان 1392
-
تاريخ دفاع
زمستان 1392
-
استاد راهنما
دكترمجيد مفيدي شميراني
-
استاد مشاور
دكتر محمدعلي خانمحمدي
-
چكيده
چكيده
ايران از جمله معدود كشورهاي جهان است كه از نعمت نفت و گاز بهره مند است. اين امر موجب شده تا استفاده ي سوخت هاي فسيلي اولين راه حل براي تامين نياز مردم به انرژي باشد. اما هزينه هاي بالاي استفاده از سوخت هاي فسيلي در سال هاي اخير حتي در كشوري چون ايران و كاهش ذخاير اين سوخت ها، آلودگي كره ي زمين و تخريب لايه ي ازون از مضرات استفاده ي بي رويه از سوخت هاي فسيلي است كه توجه جهان را به خود جلب كرده است. به همين دليل يافتن جايگزيني براي اين سوخت ها ذهن اغلب دانشمندان محيطي را به خود مشغول كرده است. تاكنون بهترين جايگزين انرژي هاي تجديد پذيري چون انرژي خورشيد، انرژي باد، انرژي آب، انرژي زمين گرمايش و انرژي زيست توده است. معماران نيز مانند ديگر اقشار جامعه ي جهاني بر آن شدند تا با استفاده از اين انرژي ها در ساختمان بتوانند استفاده از سوخت هاي فسيلي را به حداقل ممكن برسانند. معماري پايدار نامي است كه به اين سبك از معماري اتلاق مي شود.
مدارس به دليل مصرف بالاي انرژي در روز از جمله اولين مراكزي هستند كه هدف معماري پايدار قرار گرفته اند. معماري پايدار سعي دارد تا بدون دخل و تصرف در شكل كلي مدارس، سامانه هاي استفاده از انرژي هاي تجديد پذير را به بخشي از شماي اصلي آنها تبديل كند و در نهايت با بهره گيري از اين سامانه ها از هزينه هاي مدرسه كاسته و به حفظ محيط زيست كمك كند. همچنين اين رويكرد معماري در سال هاي اخير تلاش مي كند تا بهره گيري از انرژي هاي تجديد پذير در مدارس را تا حدي بالا ببرد كه علاوه بر خود كفايي مدارس بتوان انرژي باقي مانده را به ساختمان هاي ديگر نيز انتقال داد و از اين راه منبع درآمدي ايجاد كرد. در اين طرح نيز سعي شده است براي حفظ محيط زيست استان مازندران و ذخاير نفتي و گازي كشور همچنين كاهش هزينه هاي آموزش و پرورش استان، مدرسه اي با بهره گيري كامل از انرژي هاي تجديدپذير طراحي شود. اين مدرسه در راستاي مواضع معماري پايدار و با استفاده اصول اساسي آن با توجه به اقليم معتدل و مرطوب استان طراحي شده است.
براي طراحي در ابتدا نياز به پژوهشي در راستاي طرح است. در فصل اول اين پژوهش، مسئله به طور كامل روشن شده است. ضرورت و اهميت موضوع مدارس پايدار در ايران، اهداف كلي و جزئي طرح، سوالات و فرضيه و روش تحقيق در اين فصل آمده است. فصل دوم مباني نظري طرح را به طور تفضيلي در بر مي گيرد. اين مباني نظري شامل تاريخچه ي نظام آموزشي در ايران، تاريخچه مدارس در ايران، مدارس با رويكرد پايدار و مدارس دانش آموز مي شود. همچنين در ابتداي فصل واژه شناسي به عنوان روشي براي آشنايي اوليه با مطالعات آمده است. در فصل سوم كه با نام مصاديق و نمونه ها در پژوهش آمده است به بررسي دو نمونه ي داخلي و دو نمونه ي خارجي پرداخته شده است. اين نمونه ها، شماي كلي از آنچه در نهايت حاصل مي شود را بيان مي كنند.
فصل چهارم به دليل اهميت بحث اقليم در پژوهش يكي از مهم ترين فصول آمده در پژوهش است. در اين فصل موقعيت جغرافيايي طرح و تجزيه و تحليل اقليم آمده است. از موارد مهم مطرح شده در اين فصل توصيه هاي اقليمي است كه جهت بهره گيري بهتر از شرايط ارائه شده است. فصل پنجم به معرفي ساختگاه و تجزيه و تحليل موقعيت آن مي پردازد. در ادامه فصل ششم استانداردهاي لازم براي طراحي مدارس و برنامه ريزي كالبدي فضاهاي الزامي را مطرح مي كند. در نهايت فصل هفتم طرح پيشنهادي را به تفضيل توضيح مي دهد. از جمله موارد آمده در اين فصل مي توان به موارد طرح شده در مطالعات، فرآيند شكل گيري طرح و مدارك طرح اشاره كرد.
-
لينک به اين مدرک :