-
شماره ركورد
12878
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
12878
-
پديد آورنده
امين يوسفي يگانه
-
عنوان
توسعه رويكردي سيستماتيك براي تعيين ابهامات پروژه ها- مورد كاوي: پروژه هاي شركت خدمات فني و مهندسي كاني مس"
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
صنايع - مديريت اجرايي
-
استاد راهنما
دكتر ماكويي
-
استاد مشاور
دكتر نوري
-
چكيده
چكيده:
تخمين بودجه پروژه ها و اجراي آنها در چارچوب تخميني براي هر سازماني بسيار حياتي مي باشد.علي الخصوص سازمانهايي كه با قراردادهاي قيمت مقطوعسر و كار دارند. سازمانهاي مجري پروژه در طول مرحله برنامه ريزي با در نظر گرفتن پروژه به صورت چندين فعاليت مرتبط به هم به برآورد هزينه و زمانبندي مبنا مي پردازد، سپس با جمع بندي منابع براي تكميل تك تك فعاليتها پرداخته و در نهايت با مديريت ارشد به تعيين ذخيره مديريتي براي رويارويي با ريسك هاي پيش رو مي پردازد.در مرحله اجرا، سازمان براي پيشگيري از تجاوز از برنامه و بودجه تعيين شده به سنجش عملكرد پروژه و مقايسه آن با برنامه و بودجه مبنامي پردازد.
يكي از روشهاي نظارت بر عملكرد پروژه روش مديريت ارزش كسب شده مي باشد كه از پارامترهاي مفهومي مانند نسبت شاخص هزينه برنامه ريزي شده براي كار انجام شده به هزينه مصرف شده و شاخص نسبت كار انجام شده به كار برنامه ريزي شده براي نظارت و تفصيل عملكرد پروژه و همچنين تعيين مقدار هزينه تخمين زده شده در هنگام تكميل پروژه استفاده مي نمايد.
بودجه بندي به نحوي كه در بالا به آن اشاره گرديد، عدم قطعيت هاي پديدار شونده در پروژه را به طور صريح پوشش نمي دهد و با توجه به اينكه تخصيص منابع و سرمايه بر سوابق و تجارب قبلي از پروژه هاي پيشين متكي است، در نتيجه ممكن است ذخيره مديريتي در نظر گرفته شده توسط سازمان در مرحله برنامه ريزي به اندازه كافي نباشد.
شناخت و استنباطهاي مختلف از ريسك در رابطه بامحدوده كاري ، ملزومات پروژه ، بلوغ تكنولوژي و ظرفيت سازمان موجب بروز عدم قطعيت در مرحله برنامه ريزي مي گردد.
در طول مرحله اجرا، عدم قطعيت ها، در اثر ريسكِ بكارگيري و استناد به عملكردهاي گذشته جهت پيش بيني هزينه تكميل پروژه و تخصيص "ارزش كسب شده" به فعاليتهايي كه هنوز تكميل نشده اند بوجود مي آيند.
كلمات كليدي: مديريت ارزش كسب شده، ريسك، عدم قطعيت، بودجه بندي
-
لينک به اين مدرک :