-
شماره ركورد
12960
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
12960
-
پديد آورنده
مرتضي رضايي
-
عنوان
طراحي گيرنده اپتيكي شكستي لينك مخابرات نوري فضاي آزاد
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
فوتونيك گرايش فوتونيك
-
سال تحصيل
¬بهمن ماه 1392
-
تاريخ دفاع
¬بهمن ماه 1392
-
استاد راهنما
دكتر فاطمه دباغ كاشاني
-
چكيده
چكيده
سيستم¬هاي مخابرات نوري فضاي آزاد كه با نام سيستم¬هاي مخابرات نوري بي¬سيم نيز شناخته مي¬شوند، به دلايلي همچون، پهناي باند بالا(GHZ)، عدم نياز به كسب مجوز فركانسي، عدم تداخل، امنيت خوب(به دليل انتشار در خط مستقيم) و نويزپذيري كم محبوبيتي رو به گسترش دارند. اين سيستم به دليل اختلاف فركانسي بسيار زياد با سيستم¬هاي مخابراتي رايج، در برابر اختلال فركانسي از آسيب¬پذيري كمتري برخوردار هستند. درمخابرات ليزري فضاي آزاد(FSO)، محيط انتشار اتمسفر زمين بوده و تلاطم اتمسفري تأثيري مخرب بر روي باريكه¬هاي نوري منتشرشونده بر جاي مي¬گذارد. علاوه بر اين باريكه¬هاي منتشرشونده در اتمسفر دچار پهن¬شدگي و سوسوزني مي¬شوند.
هر سيستم مخابرات ليزري فضاي آزاد حداقل مشتمل بر يك فرستنده و يك گيرنده است. فرستنده وظيفه موازي¬سازي نور ليزر و گيرنده نقش جمع¬آوري نور ليزر و تمركز آن بر روي آشكار¬ساز نوري را بر عهده دارد.
اين پايان¬نامه به طراحي بخش اپتيكي گيرنده براي فرستنده¬اي با توان 200 ميلي وات، واگرايي2 ميلي راديان و در فاصله 4 كيلومتري مي¬پردازد. از اين¬رو، ابتدا پارامترهاي موثر بر انتخاب آشكارساز نوري مورد بررسي قرار مي¬گيرند، پس از آن سه طرح اپتيكي مورد تحليل قرار گرفته و سرانجام اين طرح¬ها براي رسيدن به شرايط مطلوب با استفاده از نرم افزار ZEMAX بهينه-سازي مي¬شوند. در انتها يكي از اين طرح¬ها كه شرايط اين پايان¬نامه را برآورده مي¬سازد، انتخاب شده و مورد تحليل حرارتي و تلورانسي قرار مي¬گيرند.
واژههاي كليدي: مخابرات نوري فضاي آزاد، آشكار¬ساز نوري، سوسوزني، طراحي گيرنده اپتيكي، ZEMAX.
-
لينک به اين مدرک :