-
شماره ركورد
13042
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
13042
-
پديد آورنده
ليلا اربابي
-
عنوان
انتخاب رله در شبكه بي سيم مشاركتي دو پرشي به كمك پروتكل تخمين و ارسال
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
برق - مخابرات - سيستم
-
سال تحصيل
ارديبهشت 1393
-
تاريخ دفاع
ارديبهشت 1393
-
استاد راهنما
دكتر وحيد طباطباوكيلي
-
چكيده
چكيده
درسالهاي اخير ايده انتخاب رله در شبكه هاي مخابرات بي سيم مشاركتي مورد توجه زيادي قرار گرفته است. براي تحقق دايورسيتي مشاركتي و غلبه بر محوشدگي، سيگنال هر كاربر علاوه بر خود او، توسط ساير كاربران نيز ارسال ميشود. دايورسيتي مشاركتي، مزايايي چون افزايش عملكرد سيستم از طريق كاهش احتمال خطا، احتمال قطع و همچنين محدوديتهايي به لحاظ توان مصرفي، پهناي باند و حداكثر نرخ ارسال داده را داراست. در اين شبكه ها ارسال اطلاعات دريافتي از مبداء توسط تمام رله ها، ضمن اين كه سبب اتلاف توان شبكه ميشود ممكن است باعث ايجاد تداخل گردد. از اينرو ميتوان به روش انتخاب رله به منظور جلوگيري از تداخل و اتلاف توان، اشاره كرد. از آنجا كه الگوريتمهاي پيشنهاد شده در انتخاب رله عمدتاً پيچيدگي محاسباتي بالايي دارند، بنابراين در عمل استفاده از آنها به دليل كم بودن قدرت محاسباتي رله ها ممكن نيست. استفاده از پروتكل تخمين و ارسال موجب كاهش محاسبات سنگين در رله و سادگي در پيادهسازي عملي تابع رله ميشود. به دليل ماهيت عملكرد پروتكل تخمين و ارسال انتخاب رله بهينه در شبكه مبتني بر اين پروتكل داراي الگوي سادهتري نسبت به ساير پروتكلها است.
عليرغم وجود تحقيقات معدودي در زمينه پروتكل تخمين و ارسال، انتخاب رله در شبكههاي مخابرات مشاركتي مبتني بر پروتكل تخمين و ارسال، موضوعي است كه مورد بررسي قرار نگرفته است.
در اين پايان¬نامه، انتخاب رله به كمك پروتكل تخمين و ارسال در دو بخش مورد بررسي قرار مي¬گيرد. در بخش اول، انتخاب تك رله در شبكه مخابرات مشاركتي بررسي مي¬شود. در اين بخش تابع كوانتايزر به عنوان تابع تخمين رله، جهت نگاشت اطلاعات دريافتي در رله به سمبل¬هايي براي ارسال به مقصد، به دست مي¬آيد.مزيت انتخاب اين تابع نسبت به توابع پيچيده ديگر، پياده¬سازي ساده در رله و حجم محاسباتي پايين آن مي¬باشد. جهت طراحي كوانتايزر از معيار حداكثر اطلاعات متقابل استفاده مي¬شود. براي انتخاب بهترين رله، دو الگوريتم، انتخاب رله با معيار حداقل فاصله از مقصد و انتخاب رله با معيار حداكثر SNR درمقصد، ارائه مي¬شود. در بخش دوم انتخاب دو رله در شبكه مخابرات مشاركتي بررسي مي¬شود.نتايج شبيه¬سازي با پروتكل EF، بيانگر آن هستند كه، نرخ خطاي بيت در مقصد، در انتخاب¬رله با معيار حداقل فاصله از مقصد، به اندازه dB3 از پروتكل DFبهتر است و با اختلاف اندكي مشابه پروتكل AF مي¬باشد.
واژه هاي كليدي: شبكه هاي مشاركتي، انتخاب رله، تابع رله، تخمين و ارسال، تقويت و ارسال، كدگشايي و ارسال
-
لينک به اين مدرک :