-
شماره ركورد
13140
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
13140
-
پديد آورنده
نويد يوسفي
-
عنوان
طراحي الگوي واحد همسايگي با تاكيد بر پايداري
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
معماري - پايداري
-
سال تحصيل
شهريور 1392
-
تاريخ دفاع
شهريور 1392
-
استاد راهنما
دكتر هاشم هاشم نژاد - دكتر محمد علي خان محمدي
-
چكيده
چكيده
چالشي كه طراحان بناهاي جديد با آن رو به رو هستند باز زنده سازي روابط همسايگي گذشته كه در معماري امروز بسيار كمرنگ شده و همچنين چگونگي رابطه ساختمان و شهر با محيط طبيعي است بدين منظور بايد جريان فكري انتخاب شود تا علاوه بر پاسخگويي به نيازهاي طرح پيوندي هرچه عميق تر بين ساختمان و محيط برقرار نموده تا با توجه به مشكلات زيست محيطي بوجود آمده در ساليان اخير بتواند موجبات حفظ و حراست هر چه بيشتر و بهتر از اقليم و محيط زيست مجموعه را فراهم نمايد. بنابراين اين معماري الزاماً بايد منطبق با شرايط محيط و اقليم بوده تا بتواند با استفاده حداكثري از پتانسيل هاي موجود در محل نه تنها تخريب و ضايعه اي بر محيط تحميل نكند بلكه با حفظ منابع طبيعي، عدم آلودگي محيط زيست، مصرف حداقل انرژي هاي فسيلي و هم زيستي با شرايط طبيعي و اقليمي از طريق به كارگيري تدابير معماري و شهرسازي كه از اصول اوليه معماري پايدار و نوين است بتواند اهداف پروژه را تأمين نمايد.
نگاهي به معماري معاصر كشورمان نشان مي دهد كه به دليل پيروي از فرهنگ معماري غرب، دچار اشتباه مضاعف بوده ايم، زيرا نه فقط در نگرش معماري خطاي غربيان را مرتكب شده ايم، بلكه معماري نامعقول آنان را با كيفيتي نازلتر اجرا كرده ايم. پژوهش اين فرض را پيش مي¬كشد كه مي¬توان كيفيت معماري بومي و جذابيت بصري را با طراحي درست ، همچنين استفاده از شيب زمين و فرم پلان بومي منطقه بهبود بخشيد. در اين پژوهش جمع آوري اطلاعات و منابع مطالعاتي مورد نياز طرح به صورت كتابخانه¬اي صورت مي¬گيرد. همچنين در برخي موارد كه نياز باشد، اين اطلاعات و داده به صورت ميداني و با مشاهدات مستقيم نگارنده از بستر طرح و يا ساير مكان¬هاي مرتبط و مشابه با موضوع طراحي گردآوري مي¬شود.
بنابراين ما برآنيم تا با طراحي يك واحد همسايگي همساز با زيست بوم خودو طراحي فضايي كه روابط همسايگي گذشته را بازآبريني كند و روابط اجتماعي را گسترش دهدو همچنين در تأمين نيازهاي انرژي، خودكفا مي¬باشد و با شناسليي و معرفي الگوهاي معماري پايدار به كار رفته در اين منطقه و استفاده از آن¬ها در ساخت و سازهاي امروزي علاوه بر احياي معماري سنتي منطقه گامي مؤثر در جهت نيل به اهداف توسعه پايدار برداريم.
واژههاي كليدي:شوشتر، همساز با اقليم، پايداري اجتماعي، واحد همسايگي
-
لينک به اين مدرک :