-
شماره ركورد
13233
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
13233
-
پديد آورنده
علي موسوي لير
-
عنوان
..تشخيص كمي سرطان پستان با تصاوير سونوگرافي و الاستوگرافي
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
برق - مهندسي پزشكي گرايش بيوالكتريك
-
سال تحصيل
تير 1393
-
تاريخ دفاع
تير 1393
-
استاد راهنما
دكتر احمد آيت اللهي
-
استاد مشاور
دكتر حميد بهنام
-
چكيده
چكيده
يكي از خطرناك ترين عوامل مرگ و مير در ميان زنان، سرطان پستان مي باشد كه تشخيص به هنگام و صحيح،كمك شايسته اي در امر درمان خواهد داشت. در ميان روش هاي مختلف تشخيصي مطرح شده، سونوگرافي با توجه به كاربرد آسان آن و عوارض جانبي كمتر، جايگاه خاص در ميان پزشكان و بيماران دارد. به دليل وضوح كم تصاوير اولتراسوند، عدم توجه و تجربه ي راديولوژيست، خستگي و عوامل ديگر، استفاده از روش هاي پردازش تصوير در قالب سيستم تشخيص به كمك رايانه، مي تواند به بهبود تشخيص كمك كند.
هدف از انجام پژوهش، بيان روش موثر در امر تشخيص نوع توده (خوش خيم يا بد خيم) با استفاده از تصاوير دوتايي سونوگرافي و الاستوگرافي مي باشد. گامي موثر و كاربردي در امر پيش پردازش و قطعه بندي ناحيه ي محل تومور در تصاوير سونوگرافي و الاستوگرافي با استفاده از ميانگين شدت روشنايي (Intensity) يك پنجره ي متحرك در تصاوير سونوگرافي و الاستوگرافي و فيلتر انتشار ناهمسانگرد (Anisotropic Diffusion) و روش مرز فعال (Active contoure) برداشته شد.
تفكيك و تشخيص خوش خيم و بد خيم بودن نوع تومور در در اين پژوهش با توجه به اندازه ي نسبت مساحت تومور در تصاوير سونوگرافي و الاستوگرافي صورت گرفته است. نتايج بدست آمده در اين پژوهش نشان مي دهد استفاده از اين روش دقت و حساسيت بيشتري نسبت به روش هاي قبل براي تشخيص محل تومور در تصاوير سونوگرافي و الاستوگرافي دارد. همچنين بازده تفكيك خوش خيم بودن و بد خيم بودن نوع تومور در اين پژوهش مقداري بيشتر از 84 درصد به دست آمد.
اين پژهش علاوه بر بيان يك روش نوين، موجب خودكار نمودن روند تشخيص براي دوري از از بروز خطاهاي انساني، مي گردد. در اين پژوهش از پايگاه داده اي شامل 35 تصوير دوتايي سونوگرافي و الاستوگرافي استفاده نموده ايم كه با جمع آوري مجموعه ي داده هاي بيشتر قطعيت كاربردي بودن اين پژوهش بيشتر مشخص مي شود.
واژههاي كليدي: Breast Cancer, Active Contours, Anisotropic Diffusion
-
لينک به اين مدرک :