-
شماره ركورد
13241
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
13241
-
پديد آورنده
شميم حاتم
-
عنوان
طراحي سنجه ها و شاخص هاي كليدي عملكردي در مديريت پروژه هاي معدني
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
صنايع - سيستم و بهره وري
-
سال تحصيل
تيرماه1393
-
تاريخ دفاع
تيرماه1393
-
استاد راهنما
دكتر سيامك نوري
-
استاد مشاور
دكتر سعيد يعقوبي
-
چكيده
چكيده
مديريت پروژه عبارتست از بهكارگيري دانشها، مهارتها، ابزار و تكنيكهاي لازم در اداره جريان اجراي فعاليتها، بهمنظور نيل به اهداف پروژه و انتظارات كارفرما.به عبارتي ديگر، پروژه مجموعه اقدامات و عمليات خاص كه داراي روابط منطقي با يكديگر است بوده و براي نيل به هدف يا اهداف معيني انجام ميشود، امروزه يكي از عوامل موفقيت در پروژه ها و مــــديريت آنها در نظر گرفتن و انتخاب درست سنجه ها و شاخص هاي عملكردي در اين پروژه ها مي باشد. روشهاي برنامه ريزي و كنترل پروژه از گذشته در زمينه هاي عمراني و احداث صنايع بخصوص پروژه هاي بزرگ در كشور مورد استفاده قرار مي گرفته است، وليكن در ساير زمينه ها از جمله پروژه هاي تحقيقاتي كه ماهيتا" از ابهاماتي نظير مشخص نبودن جزئيات برخي كارها، عدم وجود قطعيت در اكثر زمانهاي برآوردي فعاليتها، مواجه شدن با بن بست حين اجراي پروژه و لزوم از سرگيري رشته جديدي از امور و...برخوردارند، كمتر مورد توجه قرار گرفته و و توان برنامه ريزي، نظارت، بهره برداري مناسب از منابع و كنترل هزينه ها را به شدت كاهش داده است. در اين پروژه از طرق افزودن اجزاء مورد نياز به ساختار نظام برنامه ريزي و كنترل پروژه، طرح يك سيستم اطلاعات مديريت و رويه هاي كارآمد به گونه اي ارائه شده است كه بر اساس اين مدل تمامي اطلاعات و جزئيات ضروري جهت برنامه ريزي، هدايت و نظارت همه جانبه بر پروژه در يك واحد به طور يكپارچه جمع آوري شده است. در اين پروژه قصد طراحي يك سري سنجه ها و شاخص هاي عملكردي در حوزه مديريت پروژه(براساس دانشهاي نه گانه مديريت پروژه هستيم.سنجه ها را در 10 حوزه مديريت پروژه دسته بندي مي كنيم الويت دسته بندي سنجه ها را بر اساس پرسشنامه اي كه در بين خبرگان و كارشناسان حوزه معدني فعاليت دارند استخراج مي نماييم. و از هر كدام از اين حوزه ها تعدادي شاخصه مربوط به آنان مشخص مي شودكه بر روي نشانگر براي ذي نفعان مربوطه نمايش داده مي شود.علاوه بر اين سعي بر آن شده است تا انسجام فصول حفظ شود.
رويكرد تحقيق مطالعه موردي محسوب مي شود. در اين جا از روش تحقيق توصيفي(غير آزمايشي) است واز نوع همبستگي و( نوع تحليل عاملي) است از طرفي تحقيق توسعه اي محسوب مي شود. در ابتدا با مطالعات اوليه بر روي سنجه ها و شاخصه هاي عملكردي در حوزه مديريت پروژه به خصوص در حوزه صنعت و معدن، اقدام در جهت طراحي اوليه مدل و بررسي روايي محتوي، طي مصاحبه و پرسشنامه نيمه ساختار يافته با خبرگان در دانشـــگاه و صنعت عمل گرديد. سپس با روش كمي پيمايشي و توزيع پرسشنامه ساختار يافته در نمونه آماري (كه به دليل حجم كم جامعه آماري، مطالعه بر روي خود جامعه انجام شد.) مرتبط، جهت دسته بندي شاخصه ها از تحليل عاملي اكتشافي، جهت بررسي پايايي از آلفاي كرونباخ، نرمال بودن داده ها با استفاده از آزمون كولموگروف-اسميرنوف، نرمال سازي داده ها توسط نرم افزار spss، روايي سازه متغيرها و شاخصه هاي منتج از آنها، آزمون تحليل عاملي تاييدي، استفاده گرديد. با آزمون تي تك نمونه اي، ضريب همبستگي پيرسون، آزمون فريدمن و معادلات ساختاري به بررسي سوالات تحقيق پرداخته شد.
بر اساس يافـــته هاي تـحقيق، سنجه ها و شاخص هاي عملكردي مديريت پروژه، در 49 شاخصه و با روش دسته بندي تحليل عاملي اكتشافي در 13 سنجه شامل: مديريت يكپارچگي، مديريت محدوده پروژه، مديريت هزينه، مديريت زمان، مديريت كيفيت، مديريت منابع انساني، مديريت ارتباطات پروژه، مديريت ريسك پروژه، مديريت تداركات پروژه، مديريت ذي نفعان، تكنولوژي، ايمني و بهداشت، محيط زيست، تعريف گرديده و مشخص شد بين متغيرهاي تحقيق در سطح اطمينان 90 درصد رابطه مثبت و معناداري وجود دارد. الويت بندي سنجه هاي معدني بر اساس نتايج فريدمن عبارتند از: زمان، مديريت تداركات، مديريت يكپارچگي، مديريت محدوده،مديريت ارتباطات،مديريت كيفيت، مديريت هزينه، ايمني و بهداشت، مديريت ذي نفعان، مديريت منابع انساني، تكنولوژي، مديريت ريسك و محيط زيست.
واژه هاي كليدي:مديريت پروژه، پروژه هاي معدني، سنجه ها، شاخص هاي عملكردي
-
لينک به اين مدرک :