-
شماره ركورد
13350
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
13350
-
پديد آورنده
قاسم نباتي
-
عنوان
توسعه مدل¬هاي جانمايي بهينه كشتي هاي كانتيـنري در بنادر با رويكرد كاهش آلاينده هاي زيست محيطي انتشار يافته از اگزوز شناورها
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
عمران - حمل ونقل
-
سال تحصيل
آبان 1392
-
تاريخ دفاع
آبان 1392
-
استاد راهنما
دكتر عبدالرضا شيخ الاسلامي
-
چكيده
چكيده
افزايش روزافزون آلودگي هوا و تشديد معضلات حاصل از آن محققان را بر آن داشت تا با بررسي عوامل ايجاد درصدد كاهش به ارائه راهكارهاي متناسب بپردازند.
يكي از مهمترين علل ايجاد اين نوع آلودگي حمل و نقل مي¬باشد. با در¬نظر گرفتن اشكال مختلف حمل و نقل و مطالعات مرتبط آنها با آلودگي هوا به خلاء تحقيقات در حمل و نقل دريايي با توجه به سهم قابل توجه اين شكل از حمل و نقل پي خواهيم برد. با توسعه حمل و نقل دريايي به ويژه حمل و نقل كانتينري با توجه به مزاياي غير قابل انكار آن رشد روز افزون اين صنعت را در پي داشته است.
هر كشتي شامل 2 موتور مي¬باشد يكي از اين دو وظيفه تأمين نيروي محرك لازم براي حركت را دارد و ديگري تأمين انرژي لازم امكانات و وسايل مورد نياز خدمه براي زندگي بر روي دريا تأمين مي¬كند. با توجه به اينكه در حال حاضر سوخت هر دو اين موتورها از نوع فسيلي مي¬باشد درنتيجه بهره¬برداري از آنها با توليد گازهاي آلاينده همراه خواهد بود. براي كاهش ميزان اين آلايندگي روش¬هاي مختلفي موجود است از جمله اين روش¬ها مي¬توان به بهره¬وري بيشتر از زمان با برنامه¬ريزي مناسب پهلوگاهي مي باشد.
در اين پژوهش مسئله جانمايي كشتي¬ها با برنامه¬ريزي هم¬زمان دوپايانه كانتينري بندر شهيدرجايي با هدف كاهش گازهاي خروجي از اگزوز شناورها با استفاده از الگوريتم جستجوي ميله¬اي مورد بررسي قرار گرفت. در فرمولاسيون اين مسئله هر اسكله در طول خود پيوسته اما مجزا از اسكله ديگر زمان رسيدن كشتي¬ها به صورت ديناميك و زمان تخليه و بارگيري هر كشتي به صورت تابعي از مقدار بار و مكان پهلوگيري آن در نظر گرفته شد به منظور تطابق هرچه بيشتر با شرايط واقعي مواردي از قبيل عمق آبخور كشتي¬ها و امكان رخ دادن انسداد پهلوگاهي به محدوديت¬ها مسئله اضافه شدند. علاوه بر اين به منظور اعمال تغيير در شرايط اوليه مسئله از جمله تأخير در ورود كشتي¬ها اضافه شدن كشتي جديد و رخ دادن انسداد پهلوگاهي روندي ارائه شد كه بوسيله آن مي¬توان برنامه اصلي را با ايجاد كمترين تغييرات به¬ هنگام نمود. براي كاهش ميزان آلايندگي ناوگان سعي بر آن شد تا علاوه بر كاهش زمان پهلوگيري با كنترل سرعت كشتي¬ها در محدوده سرعت بهينه پرداخته شود.
نتايج حاصل از اين پژوهش نشان دادند اعمال روند ارائه شده توانست برخي از آلاينده ها را تا 5 درصد كاهش دهد. واين امر بدان معناست كه با مديريت صحيح پهلوگاهي مي¬توان با استفاده از تسهيلات موجود، علاوه برگذردهي پايانه هاي كانتينري بندر شهيد رجايي را به نحو مؤثرتر تا ميزان مشهودي از آلايندگي هوا نيز كاست.
واژههاي كليدي: آلايندگي هوا- اگزوز شناور- پايانه كانتينري- انسداد پهلوگاهي
-
لينک به اين مدرک :