-
شماره ركورد
13564
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
13564
-
پديد آورنده
فهيمه پورمحمدي
-
عنوان
ارائه ي يك مدل غير قطعي قيمتگذاري چند دورهاي در لجستيك معكوس در شرايط تمايز ميان كالاي نو و باز توليد شده با رويكرد مديريت درآمد
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
صنايع - سيستم هاي اقتصادي اجتماعي
-
سال تحصيل
مهرماه 1393
-
تاريخ دفاع
مهرماه 1393
-
استاد راهنما
دكتر كامران شهانقي
-
استاد مشاور
دكتر احمد ماكوئي
-
چكيده
چكيده
بازتوليد يكي از گزينه¬هاي بازيافت محصولات در لجستيك معكوس است. بازتوليد را فرآيند دمونتاژ محصولات استفادهشده، بازرسي و تعمير و بازسازي اجزاء و استفاده از آن¬ها در توليد محصولات نو تعريف مي¬كنند. بازتوليد سود بسياري براي صنعت و جامعه ايجاد مي¬كند اما براي استفاده از مزيت¬هاي هزينه¬اي آن، وجود كالاهاي بازگشتي به عنوان ورودي عمليات بازتوليد ضروري است. از آنجا كه مشتريان تامين-كنندگان لجستيك معكوس و بازتوليد هستند، تعداد كالاهاي بازگشتي، زمان بازگشت و كيفيت كالاهاي بازگشتي با عدم قطعيت بسياري همراه است.با پيشنهاد قيمت خريد به مشتريان و در واقع خريد كالاهاي بازگشتي از مشتريان مي¬توان از عدم قطعيت موجود در تأمين كالاهاي بازگشتي كاست.
از طرف ديگر، ممكن است كيفيت كالاهاي بازتوليد شده از كالاهاي نو (توليدشده) كه در بازار عرضه مي-شوند، كمتر باشد و يا كالاهاي بازتوليد شده قابل تشخيص و مشتري ارزش كمتري براي آن¬ها قائل باشد. در چنين مواردي، از آنجا كه تقاضا به قيمت فروش حساس است، قيمت گذاري مناسب و همزمان كالاهاي نو و بازتوليد شده،از اهميت بسياري برخوردار خواهد بود.
در اين پژوهش، مسئلهيقيمتگذاري همزمان كالاي توليد و بازتوليد شدهي متمايز و تعيين قيمت خريد، در مدل¬هاي چند دورهاي بررسي ميشود. به اين منظور ابتدا يك مدل دو دوره¬اي در بازار تك قطبي توسعه داده مي¬شود كه در آن در دوره¬ي اول، فقط كالاي توليد شده در بازار عرضه مي¬شود. در دوره¬ي دوم، پس از تعيين قيمت خريد و جمع¬آوري كالاهاي بازگشتي از مشتريان، كالاي توليد و بازتوليدشده¬ي متمايز در بازار عرضه مي¬شوند. از نظر مشتري، كالاهاي بازتوليدشده نسبت به توليدشده ارزش كمتري دارند. در نتيجه در قيمت يكسان، مطلوبيت مشتري از خريد كالاي بازتوليد شده كمتر خواهد بود.
سپس مدل سه دوره اي در شرايط همگن بودن كالاهاي بازگشتي و تمايز كيفيتي ميان كالاهاي بازگشتي توسعه داده مي¬شود.
علاوه بر اين، استفاده از كالاهاي بازتوليد شده براي بهبود رقابت با برند رقيب، در بازار دوقطبي، مورد بررسي قرار ميگيرد و بيان مي شود كه تحت چه شرايطي بازتوليد در بازار دوقطبي، سودآور خواهد بود.
براي حل مدل¬ها، پس از اثبات وجود جواب بهينهي يكتا، از نرمافزارGamsاستفادهشده است.
واژههاي كليدي:قيمتگذاري، بازتوليد، كالاهاي بازگشتي، عدم قطعيت، نظريه بازيها.
-
لينک به اين مدرک :