-
شماره ركورد
13574
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
13574
-
پديد آورنده
مرتضي طاهري
-
عنوان
مدلسازي و بهينه سازي سيستم هيبريد دسيكنت مايع و پمپ حرارتي جهت سرمايش
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
مكانيك - تبديل انرژي
-
سال تحصيل
آبان ماه 138
-
تاريخ دفاع
آبان ماه 138
-
استاد راهنما
دكتر سپهر صنايع
-
چكيده
چكيده
سيستم هاي سرمايش معمولي براي حذف بار نهان هوا، هوا را تا پايين تر از نقطه شبنم سرد مي كنند تا بخار آب موجود در هوا چگاليده شده و از آن خارج شود. از اين رو انرژي الكتريكي زيادي را براي ايجاد سرمايش مصرف مي كنند و از طرفي در سيستم هاي تراكمي به دليل استفاده از كلروفلوروكربن ها آثار زيانباري بر روي محيط زيست مي گذارند. سيستم هاي سرمايش دسيكنتي، جايگزين مناسبي براي سيستم هاي سرمايش معمولي در آب هواي مرطوب مي باشند. سيستم سرمايش دسيكنتي روشي براي حفاظت از محيط به منظور سرمايش منازل انجام مي گيرد. اين سيستم ها به علت اينكه استفاده از خنك كننده ها را محدود مي كنند، مقدار كلروفلوروكربن محيط را كاهش مي دهند. بازده اين سيستم ها نسبت به سيستم هاي معمولي بالا مي باشد.
در اين پايانامه يك سيستم هيبريدي دسيكنت مايع و پمپ حرارتي (LDHP) جهت سرمايش در مناطق گرم و مرطوب، مدلسازي و بهينه سازي شده است. اين سيستم از دو قسمت اصلي تشكيل شده است كه شامل : واحد رطوبت گير، جهت رطوبت زدايي هواي تهويه و واحد سرمايش، جهت كاهش دماي هواي تهويه مي باشد. در مدلسازي اين سيستم، تحليل حرارتي، اقتصادي و محيط زيست (هزينه انتشار 〖CO〗_2) انجام شده است. از آنجاييكه ناسازگاري بين توابع هدف ترموديناميكي و اقتصادي وجود دارد، لذا از الگوريتم ژنتيك چند هدفه براي بدست آوردن پارامترهاي طراحي بهينه استفاده شده است.
در اين پايانامه، بازده اگزرژي به عنوان تابع هدف ترموديناميكي و نرخ هزينه كلي كه شامل هزينه اوليه، هزينه عملكردي و هزينه انتشار 〖CO〗_2 مي باشد، به عنوان تابع هدف اقتصادي در نظر گرفته شده است. با اجراي روند بهينه سازي توسط الگوريتم ژنتيك، مقادير بهينه پارامترهاي طراحي و توابع هدف به دست آمدند. در پايان، عملكرد سيستم مدل شده از نقطه نظر ميزان برق مصرفي و همچنين ميزان نشر گاز 〖CO〗_2 با يك سيستم سرمايشي معمول در يك مطالعه موردي مقايسه شده و مدت زمان بازگشت هزينه هاي اضافي در آن محاسبه گرديده است.
واژههاي كليدي: دسيكنت مايع، انرژي، اگزرژي، اقتصادي، زيست محيطي، بهينه سازي چند هدفه.
-
لينک به اين مدرک :