-
شماره ركورد
13649
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
13649
-
پديد آورنده
عليرضا خدير چمازكتي
-
عنوان
دستهبندي مزاجها از ديدگاه طب سنتي و بررسي ارتباط آنها با موسيقي سنتي بر اساس رويكرد اسپكترومتري FTIR
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
مكانيك - بيومكانيك
-
سال تحصيل
آبان ماه 1393
-
تاريخ دفاع
آبان ماه 1393
-
استاد راهنما
دكتر برهان بيگزاده
-
استاد مشاور
دكتر محمد كمالينژاد
-
چكيده
چكيده
در مورد مبحث موسيقيدرماني و تاثير موسيقي دراز سيستمهاي بيولوژيك تحقيقات پراكندهاي در دنيا در حال انجام است، ضمن اينكه موسيقي از ديرباز بهعنوان موضوعي در طب سنتي بهشدتموردتوجه بوده و اثرات آن نيز در كتب مربوطه مضبوط گشتهاست.
به ظاهر موسيقي و صوت از نگاه فيزيك و مهندسي، به صورت ارتعاش مولكولها و تحت عنوان موج مكانيكي درنظر گرفته مي¬شود كه توانايي اثرگذاري در حيطه فيزيك را داراست.خاصيت هارمونيك و مكانيكي امواج موسيقي از يك سو و اثرگذاري آن بر فرآيند درمان از سويي ديگر مارا برآن داشت كه چگونگي ارتباط موسيقي و مزاجهاي انسان را در اين پايان¬نامه مورد مطالعه قرار دهيم.و برخي خصوصيات مكانيكي بافتهاي بيولوژيك مانند ارتعاش مولكولي از سويي، ما را بر آن ميدارد كه به دنبال تطابقي ميان اين دو مقوله باشيم. لذا اين پاياننامه به بررسي اثر هارمونيك سيستم بيولوژيكي كه بهصورت سيستم مزاجي در نظر گرفتهشده ميپردازد.
اين پايان¬نامهرساله در نظر دارد وجود ارتباط ميان سيستم مزاجي با موسيقي مقامي و موسيقي دستگاهي را بررسي نمايد. براي اين منظوراز طيف¬سنجيرويكرديمورداستفاده در بررسي اين ارتباط استفاده از طيفسنجيFTIRبه عنوان شاخصه مزاجها استفاده شده است.
در اين پايان¬نامه سه محور عمده مورد توجه قرار گرفته است. ابتدا دستگاه¬هاي موسيقي به صورت هوشمند دسته¬بندي شده¬است كه براي اين منظور از آموزش ويژگي¬هاي دستگاه¬ها و مقام¬هاي ي موسيقي سنتي به شبكه عصبي استفاده شده¬است.سپس همين موضوع براي طيف-هاي FTIR كه از نمونه خون¬هاي گرفته شده از افراد بدست آمده¬است انجام پذيرفته و معيار و مدلي هوشمند براي اين دسته¬بندي ارائه شده¬است. در مرحله سوم نيز ارتباط ويژگي¬هاي طيف جذبي FTIR نمونه¬هاي مزاج¬ها با ويژگي¬هاي دستگاه¬ها و مقامهاي موسيقي تطبيق دادهتحقيق و بررسي شده و با آراء قدما در رابطه با موسيقي¬درماني تطبيق داده شده¬است.
نتايج حاصله حاكي از آن است كه تعيين مزاج امري صرفاً كيفي نيست و مي¬توان آن را با نمونه-گيريهاي خوني تعيين نمود. همچنين مقام¬ها و دستگاه¬هاي موسيقي (و قطعاً هر صوتي) ارتباطي با مزاجهاي انسان دارد كه اين ارتباط در شكل هارمونيك مقام¬ها و دستگاه¬هاي موسيقي و نيز ويژگي¬هاي طيف جذبي FTIR نمونه¬هاي خوني مزاج¬ها قابل مشاهده و رديابي است. اين نتايج تطابق قابل توجهي با آراء قدما در باب موسيقي درماني و ارتباط موسيقي و مزاج¬ها دارد.
واژههاي كليدي:ارتباط موسيقي مقامي و دستگاهي و مزاج، دستهبندي مزاج با طيفسنجي FTIR، دستهبندي موسيقي مقامي و دستگاهي، خاصيت هارمونيك مزاج.
-
لينک به اين مدرک :