-
شماره ركورد
13686
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
13686
-
پديد آورنده
حسين باقري
-
عنوان
طراحي غرفه نمايشگاهي متحرك با بهره گيري از الگوي طراحي بازار، و تاكيد بر فرم سازه هاي سنتي ايراني
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
معماري و شهرسازي - فناوري
-
سال تحصيل
مهرماه 1393
-
تاريخ دفاع
مهرماه 1393
-
استاد راهنما
دكتر سيد باقر حسيني - دكتر محسن وفامهر
-
استاد مشاور
دكتر سعيد نوروزيان ملكي
-
چكيده
چكيده
نمايشگاه هاي متحرك اغلب به عنوان پوشش مطرح بوده است. بنابراين كمتر به ملال آور بودن و خستگي مخاطب، ناشي از عدم توجه به اصول عملكردي توجه شده است.از طرفي، سيماي بيروني نمايشگاه هاي موجود، يكنواخت است و واجد ارزش بصري نبوده است. اين در حالي است كه تنوع فرمي در سازه هاي سنتي ايراني، و رعايت اصول عملكردي در بازارمي تواند پيشنهادي براي حل اين مشكلات باشد. هدف از اين تحقيق، بازشناسي ويژگي هاي عملكردي بازار و فرم سازه هاي سنتي ايراني، به منظور بهره گيري در كاربري هاي نوين تجاري در سطح شهر است. بازشناسي چگونگي حل مشكل عملكردي در بازارهاي ايراني، و هم چنين ميزان كاركرد اصول بازارهاي ايراني در نمايشگاه هاي موجود، در حوزه عملكرد نمايشگاه؛ وشيوه بهره گيري از الگوي سازه هاي سنتي، و بررسي ميزان كاركرد سازه هاي ملهم از معماري سنتي، سوالات اصلي تحقيق در حوزه سازه اي است.
در مرحله اول، روش تحقيق كيفي بوده، كه با ابزار مطالعه كتابخانه اي و برداشت ميداني به برداشت عوامل مطلوبيت عملكردي در بازارهاي ايراني پرداخته شده است. ابعاد راسته هاي پنج بازار تبريز، تهران، اصفهان، يزد و كرمانشاه پس از مطالعه كتابخانه اي، بصورت ميداني برداشت شد. سپس با ابزار طراحي پرسشنامه و تحليل نتايج پرسش شوندگان در نرم افزارSPSSميزان كاركرد اين عوامل آزموده شده است. پرسش نامه ها در دو نمايشگاه بين المللي تهران (سئول) و نمايشگاه كتاب تهران (مصلي)، در سه روز، و در سه زمان متفاوت از هر روز، به صورت تصادفي توزيع شده است. در مرحله دوم، به منظور تحليل عملكرد سازه اي، به روش شبيه سازي رايانه اي به آزمودن كارايي سازه پيشنهادي پرداخته شد. مدلسازي در افزونه Grasshopper، و تحليل سازه اي در نرم افزار Sap انجام شده است.
نتايج نشان مي دهد، در بازارهاي ايراني عرض كم هر راسته، و نحوه اتصال راسته ها بر اساس نياز مخاطب صورت پذيرفته است. توجه به انسان به عنوان محور طراحي راسته ها، عرض كم راسته براي تاكيد بر بعد طولي هر راسته، و نياز به محل هايي براي استراحت مهم ترين عوامل از نظر مخاطبين براي تعديل خستگي و ملال آور بودن بازديد از نمايشگاه ها بوده است. تحليل هاي سازه اي نيز علاوه بر تنوع فرمي بسيار بالاي طرح پيشنهادي، بر رفتار مطلوب سازه اي و رعايت نسبت تنش بحراني براي تمامي اعضاي سازه اي تاكيد دارد.
واژههاي كليدي:نمايشگاه متحرك، بازار، سازه سنتي، تحليل سازه.
-
لينک به اين مدرک :