-
شماره ركورد
13995
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
13995
-
پديد آورنده
محمدرضا نادعليان
-
عنوان
مكان يابي بنادر خشك بر اساس شاخص هاي لجستيكي و استفاده از روشهاي تصميم گيري چندمعياره فازي
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
حمل و نقل ريلي
-
سال تحصيل
مهر 1393
-
تاريخ دفاع
مهر 1393
-
استاد راهنما
دكتر حميدرضا احدي
-
دانشكده
راه آهن
-
چكيده
چكيده
هدف از اين تحقيقمكان يابي بنادر خشك و اولويت بندي گزينه هاي پيشنهادي از سوي كميسيون اقتصادى و اجتماعى سازمان ملل متحد در آسيا و اقيانوسيه موسوم به "اسكاپ" (ESCAP)براي بنادر ايران با استفاده از روش تحليلي سلسله مراتبي فازي گروهي مي باشد. در اين مطالعه به منظوراولويت بندي بنادرخشك كشور ابتدا بنادرخشك پيشنهادي سازماناسكاپ با توجه به كريدورهاي موجود در ايران و با استفاده از نرم افزار ClementineSPSSخوشه بندي شده است . سپس مهم ترين خوشه با نظر متخصيص انتخاب و در مرحله بعد بنادرخشك موجود در اين خوشه با روش تحليل سلسله مراتب فازي گروهي اولويت بندي شده است.در نهايت پس از اولويت بندي بنادرخشك پيشنهادي اسكاپ، "بندر خشك آپرين" در جنوب شرق تهران به عنوان مهمترين بندرخشك كشور شناسايي و توصيه هايي به منظور تكميل عمليات اجرايي و بهره برداري آن ارائه شده است.
از سوي ديگر بنادر به عنوان يكي از مهمترين دروازه هاي ورود و خروج كالا در كشور داراي اهميت بسيار زيادي از منظر ميزان صادرات، واردات، ترانزيت و درآمدهاي ناشي از آن مي باشند. از اين رو توسعه ظرفيت بنادر يكي از مهمترين اهداف اقتصادي همه كشورها است. بندر اميرآباد به عنوان يكي از مهم ترين بنادر شمال كشور در ساحل درياي خزر مي باشد كه در سالهاي اخير رشد قابل توجهي را در ميزان بار تخليه و بارگيري شده دارا بوده است. پتانسيل هاي موجود نشان دهنده قابليت افزايش بيش از پيش ميزان بار تخليه و بارگيري شده در اين بندر مي باشد. يك راهكار به منظور تحقق اين هدف، مكان يابي يك بندرخشك با قابليت توسعه صنايع صادراتي كشور براي بندر اميرآباد مي باشد. از اين رو در اين تحقيق بعد از معرفي انواع بنادر خشك و تعيين نوع بندر خشك مورد نياز در كشور، به اثبات لزوم احداث بندرخشك براي بندر امير آباد پرداخته شده است. اين امر با توجه به نقاط قوت و ضعف و همچنين فرصتها و تهديدهاي موجود در اين بندر انجام شده است. سپس در مرحله بعد با به كارگيري روش تحليل سلسله مراتبي فازي گروهي مكان يابي بندرخشك براي اين بندر صورت گرفته است.در نهايت از ميان گزينه هاي موجود ( مكان هاي پيشنهادي ) ، منطقه رستمكلا به عنوان مناسب ترين مكان براي احداث بندرخشك براي بندر اميرآباد انتخاب گرديد.
همچنين، براي سرعت بخشيدن به عمليات تخليه و بارگيري، مبادلات بين بندر و بندر خشك با استفاده از نرم افزار EDشبيه سازي و مدل هاي لازم پيشنهاد شده است.
كلمات كليدي: بندر، بندر خشك، حمل و نقل ريلي، تحليل سلسله مراتبي فازي گروهي
-
لينک به اين مدرک :