-
شماره ركورد
14055
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
14055
-
پديد آورنده
سعيد جهانيان
-
عنوان
تبيين الزامات سيستمي و طراحي و ساخت سامانه حمل پهپادهاي نفر حمل
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
طراحي صنعتي
-
سال تحصيل
ارديبهشت ماه1393
-
تاريخ دفاع
ارديبهشت ماه1393
-
استاد راهنما
دكترمحسن صفاردزفولي
-
دانشكده
معماري و شهرسازي
-
چكيده
چكيده
يكي از مشخصه هاي اصلي در صنعت پهپاد جابجايي سريع و آسان جهت انجام ماموريت هاي مختلف است.پهپاد هاي دست پرتاب به واسطه مشخصه هاي منحصر به فرد خود يكي از انواع پركاربرد است كه حمل آن توسط انسان انجام ميشود.
در تبيين الزامات حمل و نقل اين پهپاد با رويكرد طراحي كاربر محور، پنج موضوع، پهپاد نفرحمل، كاربر، ارگونومي، ماموريت پهپاد( نياز كاربر) و استاندار نظامي مورد بررسي قرار گرفت. به واسطه عدم وجود نمونه هاي داخلي، به بررسي انواع پهپادهاي موجود در دنيا و شيوه هاي حمل و نقل آنها پرداخته شده است.به دليل جديد بودن نوع پهپاد در كشور كاربراني كه مستقيم با اين محصول كار كرده باشند وجود نداشت. لذا جهت طراحي با محوريت كاربر از اطلاعات افراد خبره استفاده شد و نيازهاي كاربر حين ماموريت، استخراج و با باز سازي شرايط استفاده، نتايج مورد انتظار كه در مصاحبهها و اطلاعات حاصله از تجارب افراد خبره مد نظر بود در طراحيها استفاده شد. شيوههاي حمل و تناسب آن با نوع ماموريت نيز مورد ارزيابي قرار گرفت، رعايت اصول ارگونومي و راحتي استفاده در حمل و چيدمان قطعات داخل فضاي محفظه، از پارامترهايي بود كه مورد بررسي قرار گرفته است. و در نهايت رعايت نكات استاندارهاي نظامي در استفاده از مواد و همچنين رنگها و حتي ارزيابيهاي عملكرد از جمله اطلاعاتي بود در ساخت طرح نهايي مورد استفاده قرار گرفت.
در نتيجه تحقيقات انجام شده ،كوله پشتي به عنوان سامانه حمل قرار گرفت. امكان استفاده از هر دو دست در حين حمل، ميزان مصرف كم انرژي به واسطه توجه به مركز ثقل بدن و توزيع مناسب بار ، به حداقل رساندن آسيبهاي اندامي در استفاده از عضلات پاها از مزاياي استفاده از كوله پشتي ميباشد. بعد از طراحي اوليه و ساخت نمونه اول ارزيابي ذهني كه بر قضاوت فردي افراد خبره استوار است از روشهايي بود كه در اين پروژه استفاده شد و نتايج آن استحصال 80 درصد مشكلات محصول بود و همچنين نتايج حاصل از شبيه سازي شرايط استفاده، از پارامترهاي تعيين كننده در طراحي مجدد بود. استفاده از ضربهگير حداكثري و ايجاد سطح تماس بيشتر با محصول باعث شد تا محصول از لرزشها و شوكهاي وارد حين حمل مصون بماند. و همچنين نتايج حاصل از استانداردهاي نظامي در انتخاب مواد به واسطه استحكام و رنگ مورد نظر در منطقه ماموريت و استتار مورد قبول استفاده شد.
واژههاي كليدي:پهپاد، سامانه حمل، طراحي كاربر محور، ارگونومي، محصول نظامي
-
لينک به اين مدرک :