-
شماره ركورد
14071
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
14071
-
پديد آورنده
معصومه رضايي
-
عنوان
تركيب سيستم STFBC با آنتنهاي MIMO در سيستمهاي رله
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
مخابرات - سيستم
-
سال تحصيل
اسفند ماه 1393
-
تاريخ دفاع
اسفند ماه 1393
-
استاد راهنما
دكتر ابولفضل فلاحتي
-
دانشكده
برق
-
چكيده
چكيده
با به كار بردن فنآوري MIMO ميتوان بهبود شگرفي در عملكرد سيستم (افزايش ظرفيت، كاهش احتمال خطاي بيت و سمبل، كاهش توان مصرفي) فراهم آورد. از سوي ديگر شماي مدولاسيون OFDM در سيستم پهنباند، ميتواند اثرات مخرب كانالهاي چندمسيري بر سيگنال اطلاعات را كاهش دهد. از اين رو، براي استفاده همزمان از مزاياي فنآوري MIMO و شماي OFDM، در بسياري از شبكههاي پهنباند نوين، از فنآوري MIMO-OFDM براي انتقال داده استفاده ميشود. كدهاي فضا-زمان-فركانس از جمله كدهايي هستند كه توانايي دستيابي به بيشترين مرتبه چندگانگي در سيستم MIMO-OFDM كه برابر با حاصلضرب تعداد آنتنهاي فرستنده (M_t)، تعداد آنتنهاي گيرنده (M_r) و تعداد مسيرهاي دريافتي مستقل (L) ميباشد، را دارند.
با افزايش تعداد آنتنهاي موجود در فرستنده و گيرنده و همچنين به كارگيري كدهاي STFBC مراتب بالاتر، به دليل امكان دستيابي به مراتب چندگانگي بالاتر، نرخ خطاي سيستم كاهش مييابد.اما ممكن است به دليل چندين محدوديت استفاده از تعداد آنتنهاي بيشتر در ترمينالهاي يك شبكه با مشكل مواجه گردد. براي مثال، به كارگيري آنتنهاي چندگانه در ايستگاههاي سيار به دليل اندازه آنتنها، پيچيدگي سختافزار و محدوديتهاي توان، غير عملي ميباشد. لذا، راهحل ديگر جهت بهرهبرداري از مراتب بالاتر چندگانگي فضايي، به كارگيري مخابرات مشاركتي با فناوري رله ميباشد.
در اين پاياننامه، يك الگوريتم OSTFBC مشاركتي بر اساس سيستمهاي MIMO-OFDM، 2×1، 2×2، 4×1 و 4×2 با درنظرگرفتن كانالهاي گزينشگر فركانسي، پيشنهاد شده است. اين الگوريتم طي دو مرحله انجام ميپذيرد. در طول مرحله اول، آنتنهاي مقصد و آنتنهاي رله، سمبلهاي ارسالي از سوي آنتنهاي منبع را دريافت ميكنند. با دريافت سمبلها، كدگشايي زمان، فضا و فركانس در گره رله و گره منبع انجام ميشود و متغيرهاي تصميمگيري به دست ميآيند. در طول مرحله دوم گرههاي رله متغيرهاي تصميمگيري حاصل را به سمت گره مقصد ارسال ميكنند. به اين ترتيب تعداد متغيرهاي تصميمگيري در گره مقصد افزايش يافته و عملكرد سيستم بهبود مييابد. لذا، با تعداد آنتنهاي كمتر، عملكرد بهتري حاصل ميشود. نتايج شبيهسازي نشان ميدهد كه الگوريتم پيشنهادي موجب بهبود عملكرد سيستم MIMO-OFDM-2×1 به اندازه 4dBو كاهش نرخ خطاي بيت ميگردد.
واژگان كليدي :كانال گزينشگر فركانسي، MIMO-OFDM، رله، شبكه مشاركتي، OSTFBC
-
لينک به اين مدرک :