-
شماره ركورد
14125
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
14125
-
پديد آورنده
رزا لعلي
-
عنوان
به كارگيري داده كاوي در سيستم برنامه ريزي منابع سازماني به منظور توسعه ي مديريت استعدادها
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
مديريت سيستم و بهره وري
-
سال تحصيل
بهمن ماه 1393
-
تاريخ دفاع
بهمن ماه 1393
-
استاد راهنما
دكتر سيامك نوري
-
استاد مشاور
دكترروزبه قوسي
-
دانشكده
صنايع
-
چكيده
چكيده
از آنجايي¬كه نيروي انساني هر سازمان، يكي از گرانبهاترين منابع آن به حساب مي¬آيد، سازمان¬ها همواره تلاش مي¬كنند تا بتوانند با استفاده از منابع انساني خود وپرورش آنها بهره¬وري خود را افزايش داده و بتوانند با كسب مزيت رقابتي پايدار، بر رقباي خود غلبه كرده و در ميدان رقابت پيروز شوند. اين در حالي است كه اكثريت سازمان¬ها به دليل عدم شناخت صحيح از نيروي انساني خود و به خصوص نيروهاي مستعد سازماني و همچنين عوامل موثر در پرورش استعداد آنها نتوانسته¬اند به اين مهم دست يابند. در اين ميان شركت نفتي پتروپارس از جمله شركت¬هايي است كه توجه زيادي به اين سرمايه¬ي گرانبها معطوف داشته و براي جلب رضايت نيروي انساني خود تلاش بسيار نموده¬است، اما همچنان در زمينه¬ي شناخت كاركنان مستعد خود و عوامل تاثيرگذار در پرورش استعداد آنها و تبديل نيروهاي باانگيزه به افرادي كارآمد و همچنين جذبافراد مستعد و موثر در افزايش بهره¬وري سازماني ، فاقد يك استراتژي كلي مي¬باشد. عمده دليل اين ناتواني را مي¬توان عدم شناخت صحيح كاركنان و به خصوص كاركنان مستعد سازماني دانست. از اين¬رو شناخت منابع انساني با استعداد و همچنين عوامل تاثيرگذار در پرورش اين توانمندي¬ها و البته حذف عوامل تضعيف كننده¬ي آن¬ها را مي¬توان امري دانست كه نهايتا منجر به اتخاذ و انتخاب استراتژي قوي و البته كلي خواهد شد.
در اين تحقيق ابتدا به مطالعه¬ي كتابخانه¬اي مديريت استعدادها ¬و تحقيقات پيشين در اين زمينه پرداخته شده¬است مدلي جهت مديريت استعدادها در نظرگرفته شده¬است. در اين مدل شناسايي استعدادها و ايجاد تعلق متقابل افراد و سازمان اساسي¬ترين مراحل مي¬باشند.در زمينه¬ي ابزار استخراج مدل نيز با توجه به جديد و كاربردي بودن روش داده¬كاوي نسبت به ساير روش¬ها اين روش انتخاب گرديده¬است. در مرحله¬ي بعد داده¬هاي يك ساله¬ي منابع انساني شركت كه در سيستم سپ ذخيره شده بود مورد مطالعه قرار گرفته و بعد از يكپارچه¬سازي داده¬ها، با استفاده از نرم¬افزار كلمنتاين و درخت تصميم( الگوريتم C5.0) و قوانين تلازمي( الگوريتم GRI) و درنهايت تجزيه و تحليل نتايج و مدل¬ها، روابط علت و معلولي به دست¬آمده و با بهره¬گيري از نظر خبرگان نتايج بدست¬آمده مورد بررسي قرار گرفتند.
نتايج به دست¬آمده از اين تحقيق كه در حقيقت يك سيستم پشتيباني تصميم¬گيري است و مي¬تواند به مديران در بهبود كارايي و تصميم¬گيري آنها و اثربخشي برنامه¬هاي جذب و نگهداري منابع انساني مستعد وبرنامه¬ريزي در زمينه¬ي برنامه¬هاي آموزشي اين افراد كمك نمايد، نشان دادند كه در هر دو الگوريتم مورد استفاده رشته¬¬، دانشگاه و مقطع تحصيلي، در ميزان استعداد و ميزان حقوق در ميزان تعلق متقابل فرد و سازمان تاثيرگذار بوده¬اند، اگرچه قواعد تلازمي به¬دست آمده فاكتورهاي بيشتري از قبيل جنسيت، منطقه¬ي كار و عنوان شغلي را نيز در اين زمينه تاثيرگذار تشخيص داده¬است.
كلمات كليدي:
دادهكاوي، مديريت استراتژيك استعدادها، برنامه ريزي منابع سازماني، كلمنتاين.
-
لينک به اين مدرک :