-
شماره ركورد
14134
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
14134
-
پديد آورنده
حسن كلاته عربي
-
عنوان
بهينه سازي و تسطيح منابع پروژه هاي ساخت با در نظر گرفتن شرايط عدم قطعيت
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
مهندسي و مديريت ساخت
-
سال تحصيل
اسفند ماه 1393
-
تاريخ دفاع
اسفند ماه 1393
-
استاد راهنما
دكتر مصطفي خانزادي
-
دانشكده
عمران
-
چكيده
چكيده
برنامه ريزي پروژه عبارت است از برنامه ريزي براي زمان شروع و مدت زمان انجام فعاليتها در پروژه ها با توجه به محدوديت منابع و توالي فعاليتها.
مديريت پروژه فرآيند هماهنگي و يكپارچه سازي فعاليت ها در شيوه اي كارآمد و موثر با استفاده از منابع محدود است. مديريت منابع عنصر ذاتي مديريت پروژه مي باشد.
اواخر سال 1950ميلادي، روش مسير بحراني (CPM) و ارزيابي برنامه و مرور تكنيك PERT در صنعت ساخت و ساز استفاده مي شد.
CPM در شكل ساده آن، با ناديده گرفتن مسائل مربوط به مديريت منابع با اين فرض كه منابع مورد نياز فعاليت ها نامحدود مي باشد استفاده مي شود.
به طور كلي، اين دو نگراني اصلي كه شامل استفاده بهينه از منابع و كاهش هزينه هاي پروژه است و مربوط به مديريت منابع در مساله تسطيح منابع RLP ، ومساله هزينه منابع در دسترس RACPكه همچنين به عنوان مساله سرمايه منابع RIP شناخته مي شود فرموله شده است.
برنامه ريزي منابع شامل دو موضوع به شرح زير است:
1. تخصيص منابع Resource Allocation)): تخصيص منابع شامل اختصاص دادن منابع به فعاليت هاي پروژه است و برنامه ريزي پروژه بر اساس آن با توجه به محدوديت منابع در طول زمان ميباشد. )در تخصيص منابع ، با توجه به وجود محدوديت منابع موجود برنامه ريزي به گونه اي انجام مي شود كه حداقل تاخير در پروژه رخ دهد در واقع دراين موارد تاخير پروژه اجتناب ناپذير است(
2. تسطيح منابع(Resource Leveling):تسطيح منابع شامل برنامه ريزي پروژه است به صورتي كه تغييرات مقدار مورد نياز منابع در هر روز نسبت به روزهاي قبل و بعد آن روز به حداقل رسيده و از طرف ديگر سعي بر اين است كه مدت پروژه تغيير نكند.(تغيير زمان پروژه در بعضي از روش ها با يك مقدار جريمه مجاز است)
با مرور بر ادبيات محققان چند دليل عمده براي تسطيح منابع مي توان پيدا كرد كه عبارتند از :
تغييرات زياد در سطح منابعي مانند نيروي انساني مشكلات و هزينه هاي استخدام و اخراج افراد ، هزينه و زمان مورد نياز براي آموزش افراد جديد ، مشكلات مربوط به كارايي افراد در دراز مدت را در پي دارد.
بنابراين در اين پژوهش، سعي بر اين است تا با ارائه دو الگوريتم قدرتمند و جديد جستجوي سيستم ذرات باردار (CSS) و بهينه سازي اجسام درحال برخورد (CBO) و همچنين مقايسه آن با جواب هاي الگوريتم ژنتيك GA)) در حل مسئله تسطيح منابع با محدوديت منابع و چندين مُد همچنين با در نظر گرفتن هزينه پروژه پرداخته شود.
واژههاي كليدي: تسطيح منابع، الگوريتم جستجوي ذرات باردار، الگوريتم بهينه سازي اجسام درحال برخورد
-
لينک به اين مدرک :