-
شماره ركورد
14198
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
14198
-
پديد آورنده
نفيسه عباسي
-
عنوان
توسعه مدل بهينه تعيين سبدپروژه در شرايط عدم اطمينان با استفاده از تكنيكهاي تصميمگيري چند معياره(انتگرال فازي)
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
سيستم هاي اقتصادي و اجتماعي
-
سال تحصيل
فروردين 1394
-
تاريخ دفاع
فروردين 1394
-
استاد راهنما
دكتر سيدمحمد سيد حسيني
-
استاد مشاور
دكتر محمدرضا غلاميان
-
دانشكده
صنايع
-
چكيده
چكيده
مديريت سبد پروژه اولين بار در مباحث مديريت مالي در بازارهاي سرمايهگذاري توسعه يافت و بهتدريج در سازمانهاي توليدي كه پروژههاي تحقيق و توسعه داشتند نيز به علت ماهيت سرمايهگذاري پروژههاي تحقيق و توسعه كاربرد يافت. از زماني كه موسسه بين المللي مديريت پروژه اولين ويرايش استاندارد مديريت سبد پروژه را انتشار داد اين مفهوم در جامعه مديريت پروژه ايران هم گسترش پيدا كرد.پروژههاي اجرايي بهدليل عدم قطعيت و پويايي اجرايي از ريسك بالايي برخوردار بوده، معمولا با تاخير به بهرهبرداري رسيده و يا در حين اجرا متوقف ميگردند.اين در حالي است كه بهرهوري در اين پروژهها ازاهميت بالايي برخوردار است . سازمانهاي پروژه محور ايراني عموما از مديريت تك پروژه ها بهجاي مديريت سبد پروژه استفاده ميكنند در صورتيكه علم مديريت سبد پروژه نشان ميدهد تشكيل سبد پروژه از پروژههاي شايسته و مديريت يكپارچه آنها باعث كاهش ريسك و افزايش بهرهوري در سازمانهايي مي شود كه اساس آنها را پروژه ها تشكيل ميدهد و مهمترين گام جهت اثر بخشي مديريت سبد پروژه ها، انتخاب صحيح پروژه ها جهت ورود به سبد مي باشد.
هدف اين پاياننامه توسعه مدل تعيين سبد پروژه با انتخاب پروژه مناسب و استفاده از تكنيك تصميمگيري چندمعياره انتگرال فازي ميباشد. با توجه به اينكه هر معيار داراي زير معيارهاي مربوط به خود مي باشد و اين زير معيارها داراي اندركنش و وابستگيهايي با هم هستند از روش انتگرال فازي جهت اصلاح اوزان هر معيار استفاده شده است. لذا در ابتدا به توضيحي جهت مديريت سبد پروژه و روشهاي انتخاب پروژه پرداختهو سپس ادبيات موضوع را بررسي ميكنيم پس از ارائه مدل به توضيح ويژگيهاي آن پرداخته و سپس مدل را يكبار با در نظر گرفتن وابستگي ميان معيارها و يكبار با فرض استقلال ميان معيارها حل كرديم و در نهايت با استفاده از روش برنامهريزي رياضي صفر و يك و درنظر گرفتن محدوديتهاي بودجهاي سازمان مورد مطالعه جهت ورود پروژههاي جديد به سبد ، سبد پروژه را تشكيل داده و ريسك و عايدي حاصل شده از هر دو سبد را مقايسه كرديم.
واژههاي كليدي: سازمانهاي پروژه محور، مديريت سبد پروژهها، انتخاب پروژه ، ريسك ، تصميمگيري چند معياره ، وابستگيهاي دروني ، انتگرال فازي
-
لينک به اين مدرک :