-
شماره ركورد
14317
-
شماره راهنما(اين فيلد مربوط به كارشناس ميباشد لطفا آن را خالي بگذاريد)
14317
-
پديد آورنده
سيد حسين ساداتي بالادهي
-
عنوان
ارزيابي عملكرد شبكه هاي حمل و نقل در دورۀ بازسازي پس از بحران سيل
-
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
-
رشته تحصيلي
مهندسي و برنامه ريزي حمل و نقل
-
سال تحصيل
خرداد 1393
-
تاريخ دفاع
خرداد 1393
-
استاد راهنما
دكترعلي منصور خاكي
-
استاد مشاور
دكتر افشين شريعت مهيمني
-
دانشكده
عمران
-
چكيده
چكيده
آثار مخرب بحران سيل بر اجزاي مختلف شبكه حمل و نقل جاده اي يكسان نيست. هر عضو شبكه بسته به طراحي سازه اي و هيدرولوژيكي خود مقاومت متفاوتي را در برابر بحران سيل از خود نشان مي دهد. مسئله وقتي اهميت مي يابد كه عضوي از شبكه حمل و نقل كه نقش مهمي در جابجايي حجم عمده اي از بار و مسافر ايفا مي كند، مقاومت كافي در مقابل بحران از خود نشان ندهد و تخريب گردد. هدف اين تحقيق تعيين شاخص ريسك كمان شبكه براي اولويت بندي مقاوم سازي بر روي اجزاي بحراني شبكه به منظور كاهش بحران سيل است. براي اين منظور شبكه حمل و نقل جاده اي استان گلستان به عنوان مطالعه مورد انتخاب شد.
در بخش دسترسي ابتدا شبكه راههاي استان با استفاده از نرم افزار EMME2 مدل سازي شده و سپس بر اساس زمان سفر و حجم ترافيك شبكه مورد نظر بارگذاري گرديد. با توجه به مطالعات متعددي در گذشته بر روي شاخص دسترسي انجام گرفته است، شاخصي مناسب بر اساس زمان سفر و حجم ترافيك جهت تعيين شاخص دسترسي تعريف شد. با اين فرض هر كدام از اجزاي شبكه راه هاي استان تحت بروز بحران سيل تخريب گردد، شاخص دسترسي براي دو حالت (قبل و بعد از تخريب كمان) برآورد شده است و درنهايت، با توجه به اختلاف بين شاخص دسترسي (قبل و بعد از تخريب) براي هر يك از اجزاي شبكه، اولويت بندي مقاوم سازي پس از بروز بحران سيل تعيين شد.
در بخش هيدرولوژي ابتدا پيك سيلاب بر اساس حداكثر دبي روزانه در رودخانه هاي موجود در محدوده مورد مطالعه تعيين شد. سپس حداكثر دبي قابل عبور توسط پل هاي موجود برآورد گرديد. در نهايت ميزان آسيب پذيري كمان هاي شبكه تعيين شده است. مقادير به صورت ضريبي براي شاخص دسترسي كه در اين تحقيق به عنوان شاخص ريسك كمان تعريف گرديد. نتايج نشان داد كه شاخص دسترسي به تنهايي جهت اولويت بندي اجزاي شبكه در برابر بحران سيل كافي نبوده ونياز به بررسي معيار آسيب پذيري به طور همزمان با شاخص مذكور مي باشد. شاخص ريسك كمان يكي از دستاوردهاي مهم اين تحقيق بوده كه قابليت اولويت بندي مقاوم سازي را هم براي شبكه و هم براي اجزاي آن به صورت تفكيك دارا مي باشد. از ديگر دستاوردهاي اين تحقيق مي توان به كاهش خسارات و تلفات ناشي از بحران اشاره كرد، زيرا با اولويت بندي مقاوم سازي اجزاي شبكه، كارايي شبكه بهبود يافته و موجب تسريع در امر دسترسي مي گردد.
كلمات كليدي: شاخص ريسك كمان، شاخص دسترسي، آسيب پذيري، دوره بازگشت،
اولويت بندي
-
لينک به اين مدرک :