چكيده
چكيده
در مورد سيكل هاي توليد توان كاليناهمراه با چينش هاي مختلف اجزاي ترموديناميكي، تحقيقات بسياري صورت گرفته كه برخي از اين چرخه ها به توليده صنعتي رسيده است.
در اين پروژه ابتدا به تحليل قانون اول و دوم ترموديناميك سيكلكاليناي به كارگرفته شده در نيروگاه احداث شده ي هوساويك كه داده هاي عملي آن در دسترس مي باشد، پرداخته شده است. سپس با الگوريتم كلوني زنبور عسل سيكل مذكور بهينه سازيگرديده و داده هاي حاصل از تحليل و بهينه سازي به منظور اعتبارسنجي، با نتايجعملي سيكل هوساويكمقايسه شده است. راندمان واقعي سيكل فعلي هوساويك حدود 14 درصد مي باشد و بازده حرارتي حاصل از تحليل و بهينه سازي اين سيكل حدود 18 درصد بدست آمده كه بخشي از اين اختلاف مربوط به فرضيات و افت هاي تئوري درنظر گرفته شده در تحليل مي باشد. راندمان اگزرژي بهينهي حاصل از تحليل با الگوريتم كلوني زنبور عسل نيز حدود 57 درصد مي باشد.
پس از اعتبارسنجي نتايج حاصل و نتايج تجربي از سيكل كاليناي موجود در نيروگاه هوساويك، باتوجه به عملكرد مناسب سيال عامل آب-آمونياك در دما و فشار پايين، به طراحي سيكل كاليناي جديد با دو توربين، سه جداساز و دوپيش گرمايش در سيكل پرداخته شده است. با توجه به اينكه پس از توربين دوم فشار پايين است، استفاده از توربين هاي بيشتر مقرون به صرفه نخواهد بود. سيكل طراحي گرديده نيز با الگوريتم كلوني زنبورعسل بهينه سازي شده كه راندمان حرارتي سيكل جديد با محدوديت هاي درنظر گرفته شده در نقاط مختلف سيكل، حدود 27 درصد مي باشد. در نهايت تاثيرات تغيير فشار بالاي سيكل، دماي ايجاد شده بعد از اواپراتور، درصد جرمي آمونياك پايهي سيال عامل و دبي جرمي سيال عامل بعد از اواپراتور بر راندمان حرارتي، توان خالص خروجي، ميزان حرارت مورد نياز ورودي به سيكل و نسبت فشار ميان بالاترين و پايين ترين فشار سيكل ارائه گرديده است.
واژههاي كليدي:سيكل كالينا، سيال عامل آب-آمونياك، بهينه سازي، الگوريتم كلوني زنبور عسل